Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Erbil ve Başika’daki saldırıya kınama

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türk üssünü hedef alan saldırılar kınanarak, saldırıların "daha fazla gerilime ve Irak'ın istikrarsızlığına yol açacağını" ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Erbil ve Başika’daki saldırıya kınama

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, yazılı bir açıklama ile, Erbil Uluslararası Havalimanı ve Türk güçlerinin barındığı Başika’daki üssü hedef alan saldırıları şiddetle kınadı.

Saldırıların Irak'ta daha fazla gerginliğe ve istikrarsızlığa yol açmak ve ülkenin ulusal çıkarlarını tehdit etmekten başka hiçbir gerekçesinin bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu saldırıların sürekliliğini ciddiye almak önemlidir. Kürdistan Bölgesi ve Irak Federal Hükumeti bu tür saldırıların arkasındaki gruplarla mücadele etmek için uluslararası koalisyonun desteğiyle koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmelidir. Bu grupların ülkenin barış ve istikrarını tehlikeye atması engellenmelidir.”

Dün akşam saat 21:50 sıralarında Erbil Uluslararası Havalimanına TNT yüklü drone ile gerçekleştirilen saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Aynı saatte Başika’daki Türk askeri üssüne de roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 Türk askeri hayatını kaybederken üssün yakınındaki Gedad köyünde ise 2 çocuk yaralandı.

Saldırının ardından Başbakan Mesrur Barzani, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi telefonda görüştü.

Barzani, Irak güvenlik güçleri bünyesinde resmi olarak faaliyet göstermeyen silahlı grupların Kürdistan Bölgesi sınırından çekilmesi gerektiği uyarısında bulundu.