AP heyeti: Kürdistan Bölgesi’nin güçlü olması AB ve bölge istikrarı için önemli

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Sara Skyttedal başkanlığındaki Avrupa Parlamentosu (AP) heyetini başkent Erbil’de kabul etti.

AP heyeti: Kürdistan Bölgesi’nin güçlü olması AB ve bölge istikrarı için önemli

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, AP’nin Kürdistan Parlamentosu ile ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin ele alındığı aktarıldı.

AP heyeti, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında Peşmerge’nin rolüne övgüde bulunurken Kürdistan Bölgesi’ndeki istikrar, huzur ve gelişmeye dikkat çekerek Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın güçlü olmasının bölge ve AB istikrarı için önemli olduğunu kaydetti.

Neçirvan Barzani ile AP heyeti

Kürdistan Bölgesi ve Irak’a tüm alanlarda sunduğu destekler için AB’ye teşekkür eden Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin AB ile ilişkilerini geliştirmek istediğini vurgulayarak ihtiyaç duyulan alanlarda AB ülkelerindeki uzmanlıklardan yararlanmak istediklerini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, bölgedeki son gelişmelerin de toplantıda ele alınan başlıklardan olduğu bilgisine yer verdi.