Arap yazar: Mesud Barzani göz önünde olmasa da etkisi hala çok büyük

Arap yazar Faruk Yusufî’nin Middle East Online sitesinde yazdığı bir yazıda: “Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, ulusal bir mücadele için savaşıyor ve uluslararası ilişkileri sayesinde yapacağı manevralar ile Bağdat’ın inadını kıracağını biliyor” diye belirtiyor.

Arap yazar: Mesud Barzani göz önünde olmasa da etkisi hala çok büyük

Arap yazar Faruk Yusufî’nin Middle East Online sitesinde yazdığı bir yazıda: “Kürdistan Başkanı Mesud Barzani teslim olmadı, sadece Kürt rakiplerinin ne yapacağını bekliyor” ifadelerini kullandı.

“Barzani göz önünde olmasa da etkisi büyük”

Yazar Yusufî yazısında, Kürdlerin geleceğine yönelik dikkat çekerek, ”Mesud Barzani’nin eskisi gibi göz önünde olmasa da, etkisinin büyük olduğunu” belirtti. Yazsının devamında ise Yusufî, “ İlginç olan ise, Mesud Barzani’nin, Bağımsızlık isteğini belirtip bir sessiz kalması. Barzani’nin dışarıdan yenilgisini kabul etmiş gibi görünüyor gibi bir durum var ama bu şüpheli bir durum.  Çünkü Mesud Barzani, ulusal bir mücadele için savaşıyor ve uluslararası ilişkileri sayesinde yapacağı manevralar ile Bağdat’ın inadını kıracağını biliyor” diye belirtiyor.

Yazar son olarak ise, “Benim bakış açıma göre Barzani tamamen teslim olmadı, ama karar vererek bir tarafa çekildi ve Kürt rakiplerinin Bağdat karşısında, ekonomi alanında nasıl bir denge politikası izleyeceğini ve ne yapacaklarını izlemek için bu kararı aldı” diye belirtiyor.

 

 PeyamaKurd