Avrupa Birliği: 'İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz'

Avrupa Birliği (AB) sözcüsünden , İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırısını sert bir dille kınayarak, “Bu saldırılar Irak'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir” açıklaması yapıldı.

Avrupa Birliği: 'İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz'

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcülerinden Peter Stano, İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırısını sert bir dille kınayarak, “Bu saldırılar Irak'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Stano, “AB, İran Devrim Muhafızları Odusu'nun sorumluluğunu üstlendiği Irak Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bu hafta gerçekleştirdiği bombardımanı şiddetle kınıyor" dedi.

AB'li yetkili, "Yüreğimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Bu saldırılar Irak'ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. AB, Irak halkı, Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile tam dayanışmasını yineler” ifadelerini kullandı.

AB’nin Irak’taki son siyasi ve güvenlik durumundan da ciddi şekilde endişe duyduğunu kayden Stano, “Şiddet asla bir çözüm değildir ve demokratik süreci baltalamasına izin verilmemelidir. Tüm tarafları şiddet eylemlerini kınamaya, azami itidal kullanmaya ve gerilimi azaltmak için çalışmaya ve Irak halkının istek ve çıkarlarını ön planda tutarak yapıcı, iyi niyetle ve anayasal çerçeve içinde

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları 28 Eylül günü, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te Rojhılatlı Kürt partilerin karargahları ve mülteci kamplarına füze ve insansız hava aracıyla bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybederken, 50'den fazla kişi de yaralanmıştı.