Ayhan Bilgen, "AYM üyesiyle yemek" iddiası hakkında konuştu

Ayhan Bilgen, "AYM üyeleriyle görüşürüm tabii ki ama öyle bir yemek yok" dedi.

Ayhan Bilgen, "AYM üyesiyle yemek" iddiası hakkında konuştu

HDP’den ayrılıp Türkiye'nin Sesi Altın Çağ Partisi'ni kuran Ayhan Bilgen, bir Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesiyle yemek yediği iddiası hakkında “Öyle bir yemek yok. Belki başka birini kast ediyorlar” dedi.

Diken’den Altan Sancar, dün “Ankara’daki esrarengiz akşam yemeği ve Demirtaş’ın AYM tweet’leri” başlıklı bir haber kaleme aldı.

Haberde “Ankara’da bir restorandaki masada bir AYM üyesi, bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi ve eski bir HDP’li siyasetçi yer aldı. Görüşmenin içeriğinin ‘HDP sonrası’ olduğunu belirten kaynaklar, akşam yemeğinin gizlilik içinde yapılmak istendiğini, ancak bunda başarılı olunamadığını belirtti. Masada HDP’nin kapatma davasının konuşulduğunun da altı çizildi" ifadeleri yer aldı.

T24’ten Candan Yıldız da bugünkü köşe yazısında Bilgen’in "Öyle bir yemek yok. Belki başka birini kast ediyorlar. Öyle bir organizasyon yok. Somut olarak benim olduğumu iddia eden biri çıksa ben ona bir şey söylerim de öyle bir şey yok. Üçlü bir yemek yok" şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Bilgen, yemekle ilgili bir fotoğrafın olduğu iddiasına da şöyle yanıt verdi:

Benim 6 tane AYM üyesi arkadaşım var. Ben AYM üyeleriyle görüşürüm tabii ki. Başkan da tanıdığım birisi ama bu konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemiyorum. Elinde delili olan varsa paylaşsın onun üzerine konuşuruz. Bu işi benim üzerime kim kurgulamak istiyorsa çıksın ortaya görelim bakalım. Ben yaptığım her işin arkasındayım. Gizli saklı hiçbir şeyim yok. Ama varsa resim paylaşırlar zaten. Ben AYM üyelerinin kimileriyle geçmişte insan hakları mücadelesinde birlikte oldum. Benimle AYM Başkanı'nın birlikte makalelerimizin yayımlandığı kitaplar var ifade özgürlüğü ile ilgili. AYM üyeleriyle olan ilişkim, tanışıklığım diyaloğum yadırganacak bir şey değil. Ama üç kişi oturduk yemek yedik böyle bir şey de yok.

Öte yandan Altan Sancar, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

Ben bu haberdeki bilgileri tam 25 gün önce aldım. O günden itibaren, ikinci kaynaklara ulaştım ve oradan doğrulattım. Ardından da ilk ve ikinci kaynağı hiç tanımayan yargıdan üçüncü kaynaklar bu bilgilerin uzun zamandır konuşulduğunu doğruladı. Ve dün bunu haberleştirdim.

Yine bir süre önce de 29 Kasım tarihinde "Öcalan, cezaevi yönetimine avukatları dışında kimseyle görüşmeyeceğini iletti" haberini yayınlamıştık. Esasen haberimiz Demirtaş'ın açıklamalarını doğrulamadı, Demirtaş bizim haberimizi doğrulamış oldu.(Diken,T24)