Bafıl Talabani: Kürtlerin stratejik derinliği Bağdat'tadır

KYB Genel Başkanı Bafıl Talabani partisinin beşinci kongresine doğru giderken yayınladığı mesajda "Kürtlerin stratejik derinliği Bağdat'tadır" dedi.

Bafıl Talabani: Kürtlerin stratejik derinliği Bağdat'tadır

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Bafıl Talabani, partisinin beşinci kongresinin 27 Eylül’de yapılmasına ilişkin alınan karar münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Talabani, "KYB geçmişte silahlı mücadele yoluyla devrime ve Kürdistan'a 26 binden fazla şehit vermiştir. Bugün ise, halkın ihtiyaçları doğrultusunda, içerisinde olduğu duruma denk, daha iyi hizmet sunmak, daha parlak, istikrarlı bir gelecek inşa etmek ve kazanımlarımızı korumak için en iyi mücadele yolunun siyasi mücadele olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

KYB Genel Başkanı mesajının devamında "KYB, güçlü bir vizyon ve stratejiyle, bizden önce Başkan Mam Celal'in izlediği federal merkezdeki politikasını sürdürecektir. Bu politika ise barıştır, bir arada yaşamadır ve gerçek ortaklıktır. Kürtlerin stratejik derinliğinin Bağdat'ta olduğunu biliyoruz, dolayısıyla bölgenin konumunu güçlendirmek, anayasal haklarını elde etmek ve aziz halkımıza insanca bir yaşam sağlamak için çalışmak istiyoruz" dedi.

Talabani mesajında, "Birliğimizi güçlendirmek için beşinci kongremizi gerçekleştireceğiz. Allah'ın izniyle başarıya ulaşacağımıza ve Kürt halkına daha güçlü bir birliğin müjdesini vereceğimize emin olabilirsiniz"  ifadelerine yer verdi. 

Mesajının devamında ise şunları kaydetti:

“KYB'nin bölgedeki (Kürdistan) ve federal merkezdeki gücü, etkisi ortadadır. Ve uluslararası ilişkilerimiz üst düzeydedir. KYB'nin gücünün, Irak ve bölgenin gücü anlamına geldiği açıktır. Bu nedenle her yoldaşın birlik, milli, tarihi ve ahlaki bir sorumluğu olduğunu hatırlaması gerekir. Her çaba ve adım KYB'nin ulusal politikası doğrultusunda atılmalıdır. Tek amacınız Kürtlere ve Kürdistan'a  hizmet olmalıdır.”

KYB’nin beşinci kongresinde 600 delegenin katılımıyla 27 Eylül’de Süleymaniye’de yapılması planlanıyor. Kongrenin 3 gün devam edeceği öğrenildi.