Bağdat memur maaşları için Kürdistan’a 700 milyar dinarın tamamını gönderdi

Irak hükümetinin memur maaşları için 700 milyar dinarın son dilimi olan 250 milyar dinarı Irak Ticaret Bankası aracılığıyla Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin hesabına yatırdığını bildirdi.

Bağdat memur maaşları için Kürdistan’a 700 milyar dinarın tamamını gönderdi

Kürdistan Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Irak Ticaret Bankası aracılığıyla 700 milyar dinarın son dilimi olan 250 milyar dinar, Kürdistan Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanlığı'nın Irak Merkez Bankası Erbil Şubesi'ndeki banka hesabına yatırıldı” denildi.

Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi’ndeki memur, çalışan ve emeklilerin maaşları için 2 Ekim günü El-Rafidein ve El-Reşid bankalarından Irak Merkez Bankası Erbil Şubesi’nin hesabına 450 milyar dinar yatırmıştı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti paranın yatırıldığı gün Ağustos ayı maaşlarının ödeneceğini açıklamıştı.

14 Eylül’de Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında bir heyet Bağdat’a giderek Irak Başbakanı Muhammed Sudani, Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve Iraklı siyasi taraflarla görüşmüştü.

Ziyaretin ardından Irak Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi’ne aylık 700 milyar dinar (yaklaşık 535 milyon dolar), toplamda 3 aylık maaşlar için de 2,1 trilyon dinar gönderme kararı aldı.