Bahçeli, Kürtlerin birliğinden rahatsız oldu, Demirtaş'a da 'terörist' dedi

Bahçeli, Kürtlerin birliğinden rahatsız oldu, Demirtaş'a da 'terörist' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, baroların ‘Savunma Yürüyüşü’nü hedef alarak, Demirtaş’a ‘terörist’ dedi. Kürtler arası birliğe de karşı çıkan Bahçeli, yapılan anlaşmanın ‘Türkiye’ye ihanet’ olduğunu savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Siyasi Gelişmelerle Birlikte Terörle Mücadele, Libya ve Doğu Akdeniz’de Yaygınlaşan Tahriklerle” başlıklı bir yazılı açıklamada baroların “Savunma Yürüyüşü”nü, Selahattin Demirtaş’ı ve Kürtler arası birliği hedef aldı

İktidarın Avukatlık Kanunu’na ve baroların seçim sistemine yönelik müdahale hazırlığına karşı baro başkanlarının başlattığı Savunma Yürüyüşüqnü hedef alan Bahçeli, “Bugünkü ülke tablosunda bazı baroların güdümlü kaos yürüyüşü, terörist Demirtaş hakkında Anayasa Mahkemesi’nce verilen hak ihlali kararı, sokakların karanlığında ikbal arayışları, CHP-HDP-İP’in tehlike saçan gayri meşru politikaları dış kaynaklı tehditlere müsait ortam açmaktadır” sözlerini kullandı.

Kürtlerin birliğinden rahatsız oldu

Kuzey ve Doğu Suriye’de ENKS ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) arasında Duhok anlaşması temelinde yapılan anlaşmayı da hedef alan Bahçeli, şu sözleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde, Suriye’nin Kamışlı şehrinde ABD’li teşrifatçıların katılımıyla, dahası terörist Mazlum Kobani’nin de yer aldığı basın toplantısı alçaklığın ve rezaletin vahim bir deşifresidir. Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) tarafından müştereken yapılan karanlık açıklamada, ‘2014 Duhok Anlaşması’nın sözde yönetim, ortaklık, güvenlik ve savunma’ maddeleri her iki terör yapılanması arasındaki görüşmelerin temeli kabul edilmiştir. Türkiye ve tüm dünya yeni tip Koronavirüs salgınıyla uğraşırken, sınırlarımızın paralel ve mücavir bölgelerinde yıkım müteahhitliğine heveslenmek, bölücü müzakerelere meyletmek sakat ve skandal bir tertiptir. Türkiye bu kepazeliği affetmeyecek, bu ihanete izin vermeyecektir. Kamışlo’da tekrar ortaya çıkan terör komplosunu Ankara yıkacaktır.”