Barzani Yardım Vakfı Erbil Sağlık Müdürlüğüne ilaç bağışladı

Erbil Sağlık Genel Müdürü Dilovan Muhammed, Barzani Yardım Vakfı ve Norveç merkezli MAIN kuruluşunun sağlık sektörüne sürekli olarak ilaç ve malzeme desteği sağladığını söyledi.

Barzani Yardım Vakfı Erbil Sağlık Müdürlüğüne ilaç bağışladı

Erbil Sağlık Genel Müdürü Dilovan Muhammed, bugün düzenlenen basın toplantısında dünya genelinde 2 tip diyabet vakalarının sayısının arttığını belirterek, “Erbil'de sürekli ilaç ihtiyaç duyan diyabet merkezlerinde çok sayıda vaka kaydedildi.” dedi.

“Bugün sağlanan ilaçlar 2 tip diyabeti olan hastaların tedavisinde doktorların büyük çoğunluğunun güvendiği ilaçlardır.” diyen Muhammed, “Barzani Yardım Vakfı ve MAIN’e geçmişte sağlık sektörüne sağladıkları yardımlardan dolayı, özellikle de Erbil Sağlık Genel Müdürlüğüne işitme kaybı olan çocuklar için çeşitli işitme cihazları sağladıkları için teşekkür ederiz. ifadelerini kullandı.

Barzani Yardım Vakfı Başkanı Musa Ahmed da basın toplantısında yaptığı konuşmada, vakfın sağlık alanında aktif ve etkili bir ortağı olan Norveç merkezli MAIN kuruluşuna teşekkür etti.

Barzani Yardım Vakfı'na yapılan sağlık yardımlarının Sağlık Bakanlığı aracılığıyla hastanelere ve kamu müdürlüklerine dağıtılacaklarını belirten Ahmed, “Önceliğin daha yüksek olduğu yer, misyonumuzun odaklandığı yerdir.” dedi.

Son zamanlarda çok sayıda kuruluş tarafından destek aldıklarını kaydeden Musa Ahmed, “Bunlardan en etkilisi ve öne çıkanı, hastanelere sürekli olarak ilaç ve özel malzeme sağlamayan MAIN olmuştur.” ifadesini kullandı.