Barzani Yardım Vakfı'ndan 'Elazığ' açıklaması

Barzani Yardım Vakfı'ndan 'Elazığ' açıklaması

Barzani Yardım Vakfı sorumlularından Rewac Haci yaptığı açıklamada, Elazığ depreminde zarar gören ailelere yardım ulaştımak için Türkiye'den onay beklediklerini belirtti.

Barzani Yardım Vakfı sorumlularından Rewac Haci yaptığı açıklamada, Başkan Barzani'nin talimat ile Barzani Yardım Vakfı'nın Kuzey Kürdistan'ın Elazığ kentinde yaşanan depremde zarar gören ailelere ulaştımak için hazırlıklar yaptıklarını ve yardımları depremzadelere ulaştırmak için Türkiye'den onay beklediklerini belirtti.

Konuya ilişkin Baznews'e açıklamalarda bulunan Rewac Haci şunları dile getirdi: "Elazığ'da yaşanan deprem sonrası, bir çok aile hem can kaybı ve hemde mal kaybı yaşadı. Depremde zarar gören bir çok ailenin şu an çok ciddi olarak yardıma ihtiyacı bulunmakta."

 Haci konuşmasının devamında: "Deprem olayı ile birlikte Başkan Mesud Barzani'nin talimatıyla, Erbil'de bulunan Türkiye konsolosluğu ve daha önce bir çok konuda uyum içerisinde çalıştığımız Türk Kızılayı ile irtibata geçerek, depremzadelere destek olma maksadlı yardım teklifimizi ilettik" dedi.

Rewac Haci açıklamasının sonunda şunları belirtti: "Şimdi yaptığımız hazırlıklar sonrası Türkiye'nin yardımları depremzadelere ulaştımak için onay verilmesini bekliyoruz.

 Onay verildiğinde ve depremzadelere yardımları ulaştırabilmemiz için gerekli kapılar açıldığında, elimizdeki bütün imkanlarla, depremzadelere hizmet sunmaya hazırız."