Başbakan: Kürdistan mücadelede dünyadaki en başarılı örneklerden biri

Başbakan: Kürdistan mücadelede dünyadaki en başarılı örneklerden biri

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Covid-19’la mücadelede dünyadaki en başarılı örneklerden biri olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında video konferans yoluyla toplandı.

Toplantının başında, coronavirüsle (Covid-19) mücadele çerçevesinde alınan tedbirlere uydukları için Kürdistan Bölgesi halkına teşekkür eden Başbakan, virüsün kontrol altına alınması çalışmalarında çok iyi bir aşamada olunduğunu ve Kürdistan Bölgesi’nin Covid-19’la mücadelede dünyadaki en iyi örneklerden biri olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesi halkından alınan önlemlere uymayı sürdürmelerini isteyen Başbakan, Ramazan ayının gelişi dolayısıyla tüm Müslümanları tebrik etti.

Toplantıda, cami, kilise ve diğer ibadet yerlerinin yanı sıra okulların da kapalı kalmaya devam edeceği kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta görüşmelerde bulunan Kürdistan Bölgesi heyetinin temaslarının ele alındığı görüşmede, Bağdat hükümeti ile müzakerelere devam edileceği ve Kürdistan Bölgesi’nin 2020 yılı bütçe yasası çerçevesinde mali haklarının teslim edilmesiyle birlikte petrol anlaşmalarına bağlı olmayı sürdüreceği ifade edildi.

Uluslar arası piyasalarda petrol fiyatlarının düşünün Kürdistan Bölgesi ekonomisine etkisinin de masaya yatırıldığı görüşmede, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarını tatbik etmesi istendi.