Başbakan Mesrur Barzani ile Hakan Fidan bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Mesrur Barzani ile Hakan Fidan bir araya geldi

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Türkiye heyetinin Pirmam’da Başbakan Mesrur Barzani ile görüştü.

Öğleden sonra Erbil’de Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile de görüşecek olan Fidan'ın ziyareti kapsamında Irak Türkmen Cephesi ve İslami Birlik Partisi yetkilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Fidan Bağdat'ta üst düzey görüşmeler gerçekleştirmişti

Bakan Fidan, Irak'ın başkenti Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaretin ilk gününde 22 Ağustos'ta Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüşmüştü.

Fidan, 23 Ağustos'ta ise Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından kabul edilmiş, Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir, Irak Türkmen Cephesi (ITC) liderleri ve Irak Türkmen toplumunun önde gelenleri, Irak Egemenlik İttifakı lideri Hamis Hançer, Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim ve eski Başbakan, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ve Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Falih el-Feyyad ile bir araya gelmişti.