Başbakan Mesrur Barzani: Kınamalar bu haksız saldırıları sonlandırmıyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kor Mor doğalgaz sahasına düzenlenen saldırıyı kınayarak, Irak hükümeti ve dost mütefğik ülkelere Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırıları durdurulması için harekete geçme çağrısında bulundu. Başbakan kürdistan hakına da “komplolara karşı direnişle ve cesaretle göğüs germe” çağrısında bulundu.

Başbakan Mesrur Barzani: Kınamalar bu haksız saldırıları sonlandırmıyor

Başbakan Mesrur Barzani Kor Mor doğalgaz sahasına düzenlenen saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

"Kürdistan'ın çökeceğine inanmaktadırlar"

Başbakan “Kürdistan Bölgesi'ne yönelik çeşitli saldırılar, düşmanın, muhaliflerin ve hainlerin bölgenin statüsünü bozmaya yönelik girişimleridir. Sürekli devam eden bu saldırı ve baskılarla Kürdistan'ın çökeceğine inanmaktadırlar” dedi.

“Kürdistan halkı ve hükümetinin iradesi, yenilgiye mahkum  komplolardan çok daha güçlüdür”

Mesrur Barzani sözlerini söyle sürdürdü:

“Mücadeleci ve vatanperver halkımız ile Kürdistan Bölgesi hükümetinin iradesi, yenilgiye mahkum  komplo ve planlardan çok daha güçlüdür.  Çünkü cesaretimiz güçlenecek, düşmanlarla, hainlere yalnızca yenilgi ve utanç kalacaktır.”

“Kınamalar bu haksız komplolar ile  saldırıları sonlandırmıyor”

Uluslararası toplumun kınamalarının sonuç vermediğine dikkat çeken Başbakan, “Bu saldırıları sürekli kınayan dost ülkelerin anlayış ve tutumuna teşekkür ediyoruz. Ancak açıklama ve kınama bu haksız komplolar ile  saldırıları sonlandırmayacak, bir daha yaşanmasını engellemeyecektir” dedi.

Irak ve müttefik dost ülkelere çağrı

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Irak hükümetinin saldırı düzenleyen bu gruplara karşı harekete geçme, dost ülkelere de önlem almaya çağırdı.

Başbakan bu konuda şunları dile getirdi:

“Irak hükümetinin bu kanun kaçaklarının oluşturduğu tehdidi sona erdirmek için pratik adımlar atması ve Kürdistan Bölgesi dahil tüm Irak'ın güvenliğini koruması önemlidir.

Kürdistan halkına çağrı: Açgözlülere ve vicdansızlara izin vermeyin

Dost ülkeler de Kürdistan Bölgesi'ndeki halkımızın can güvenliğini, ekonomik güvenliğini ve siyasi istikrarın korunması için ciddi önlemler almaya, bize saha yardımı sağlamaya çağırıyoruz.”

Kürdistan halkına da dirayetli olma çağrısında bulunan Başbakan “Kürdistan halkını bu komplolara karşı direnişle ve cesaretle göğüs germeye, yurtseverlik duygusunu güçlü tutmaya çağırıyorum. Düşmanlara, hainlere, kendini ve  toprağını satan tüccarlara, kölelere Kürdistan'ı, onun mücadelesini ve kazanımlarını korkaklıklarına, açgözlülüklerine ve vicdansızlıklarına kurban etmelerine izin vermeyin” dedi.