Başbakan Mesrur Barzani Rojava Kürtlerinin kampında

Başbakan Mesrur Barzani Rojava Kürtlerinin kampında

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Rojava Kürtlerinin yaşadığı Berdereş Mülteci kampına ziyaret gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rêber Ehmed ve Duhok Valisi Ferhad Etruşi ile birlikte bugün Berdereş'teki Rojava Kürtlerinin yaşadığı mülteci kampına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Berdereş mülteci kampında 12 bin Rojava Kürdü yaşıyor ve bunların büyük çoğunluğu Türkiye'nin Rojava Kürdistanı'na yönelik son dönemde başlattığı harekat nedeniyle yurtlarından göç ederek Kürdistan Bölgesine gelen mültecilerden oluşuyor.

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonu nedeniyle Kürdistan Bölgesi’ne göç eden sivillerin durumunu yerinde görmek için Berdereş’teki kampa ziyarette bulunan Başbakan, kamp yetkilileri ve Barzani Yardım Vakfı (BCF) çalışanlarından bilgi aldı.

Başbakan, Rojavalı göçmenlerin karşılanıp kampa yerleştirilmesindeki çalışmalarından dolayı yetkilileri tebrik etti.

Kürdistan Bölgesi’nde bir buçuk milyon göçmenin bulunduğunu belirten Başbakan, “Bu da hükümete büyük bir görev yüklemiştir. Bu kampların yıllık giderleri için bir buçuk milyar dolara ihtiyaç var” dedi.

Göçmenlere yardımın uluslararası bir görev olduğunu vurgulayan Başbakan, “Uluslararası kuruluşlara ve Koalisyon’a, bu kamplarla ilgili Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek sunmaları çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

Başbakan, “Bu göçmenler sorunları çözülüp evlerine dönebilene kadar onları ağırlamaya ve onlara hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Başbakan ayrıca, Rojava sorununun siyasi çözümü için Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin girişimlerde bulunmaya devam edeceğini vurguladı.

Göçmenlerle de bir araya gelen Başbakan, çocuklara hediyeler dağıttı. Rojavalı çocuklar Başbakan’a sevgi gösterisinde bulundu, fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.