Başkan Barzani, Avustralya'nın Irak Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başkan Barzani, bugün 4 Mart’ta Salahaddin’de, Avustralya'nın Irak Büyükelçisi Glenn Miles ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Başkan Barzani, Avustralya'nın Irak Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti kabul etti
Görüşmede, ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ikili ilişkilere övgüde bulunan Avustralya Büyükelçisi Miles, ülkesinin bu ilişkileri derinleştirme arzusunu dile getirdi.
 
Kürdistan Bölgesi'nde bu yıl 10 Haziran'da yapılması planlanan parlamento seçimlerinin ele alındığı görüşmede, kota sandalyesinin kaldırılmasının var olan bir arada yaşama zarar vereceği, bileşenlerin katılımı olmadan sürecin yürütülmesinin zor olacağı konusunda mutabık kalındı.
 
Görüşmede, Kürdistan Bölgesi'nin her zaman bir arada yaşam konusunda ısrar ettiği, bileşenlerin Kürdistan halkının ayrılmaz bir parçası oldukları ifade edildi.
 
Uluslararası koalisyon güçlerinin Irak'ta kalması meselesi de ele alındığı görüşmede, Başkan Barzani, bunun ulusal bir mesele olduğunu ve tüm toplumları ilgilendirdiğini, bu nedenle tüm tarafların terörün yeniden canlanması tehlikesinin farkına varması gerektiğini vurguladı.