Başkan Barzani: Çözüm için atılacak her adımı destekleyeceğiz

Başkan Barzani: Çözüm için atılacak her adımı destekleyeceğiz

Başkan Mesud Barzani, Irak’ta yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak’taki gelişmeleri önemle takip ediyoruz. Krizin çözülmesine yönelik atılan her adımı da destekliyoruz” dedi.

Irak’taki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yapan Başkan Mesud Barzani, Irak’ta yaşanan değişiklikler karşısında bütün etnik grupların hakları göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Değişimin anayasa çerçevesinde olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Barzani,  şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda yaşanan gelişmeleri önemle takip ediyoruz. Krizin çözülmesi, yıkım ve kargaşanın önüne geçilmesi, karanlık diktatörlük döneminin önüne geçilmesi için atılan her adımı da destekliyoruz. Ortaya çıkacak değişimle birlikte diğer bütün etnik grupların hakları göz ardı edilmemelidir. Değişimin anayasa mekanizmasıyla olması gerekiyor. Aynı zamanda amaç emniyetin ve istikrarın sağlanması, yasaların üstün olması ile hakkı yenmiş vatandaşların istekleri yerine getirmek olmalı.

Bu vesileyle buradan devam eden şiddeti ve masum insanların öldürülmesini kınıyor şehit yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar dileriz.”

Irak Başbakan’ı  Adil Abdulmehdi, Irak'ta Şiilerin en büyük dini merci Ali es-Sistani’nin, Cuma namazının ardından okunan çağırısından sonra istifa dilekçesini Irak Parlamentosuna sunacağını açıklamıştı.