Başkan Barzani: Raperinin kazanımları Kürdistan halkının mülküdür ve gelecek nesillerindir

Başkan Mesud Barzani, 1991 Ayaklanması’nın (Raperin) 33’üncü yıldönümünde yayımladığı mesajda, “Ayaklanmanın kazanımları, hedefleri ve değerleri korunmalı ve daha güçlendirilmelidir.” dedi.

Başkan Barzani: Raperinin kazanımları Kürdistan halkının mülküdür ve gelecek nesillerindir

Başkan Mesud Barzani Raperi'nin yıl dönümünde yayınladığı mesajda, “Raperin'in 33. yıl dönümü vesilesiyle onurlu şehitlerimizin ailelerini, kahraman Peşmergeleri, tüm yurtseverleri, özgürlük savaşçılarını ve tüm Kürdistan halkını kutluyorum” dedi.

Başkan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Raperin, onlarca yıldır süren Kürdistan halkının mücadelesinin, direnişinin, emeğinin ve savaşçıların bu uğurda döktüğü kanın devamı olup, halkımızın yaşamında yeni bir başlangıç ve umut olmuştur. Raperin, Kürt halkının baskıcı ve işgalci kurumların tüm gücüne rağmen onlara karşı  onurlu bir yaşam iradesi ve özgürlüğün her zaman var olduğu ve var olacağının açık bir mesajıydı.

Raperin'in kazanımları Kürdistan halkının mülküdür ve gelecek nesillerindir. Raperi'nin yıl dönümünde ayaklanmanın kazanımlarının, hedeflerinin ve değerlerinin yüceltilerek korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Hiçbir koşulda ve hiçbir baskı altında bu ruh unutulmamalı, çarpıtılmamalıdır. Raperin'in ve Kürdistan’ın kurtuluşu uğruna şehit olanların ruhuna selam olsun.”