Başkan Neçirvan Barzani IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyonun Komutanını kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani ile Koalisyon Güçleri Irak ve Suriye Komutanı Tümgeneral Joel B. Vowell arasında gerçekleşen görüşmede bölgede terör tehdidiyle mücadele ve IŞİD'in tamamen yok edilmesi konuları görüşüldü.

Başkan Neçirvan Barzani IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyonun Komutanını kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Koalisyon Güçleri Irak ve Suriye Komutanı Tümgeneral Joel B. Vowell ile beraberindeki askeri ve diplomatik heyeti başkent Erbil’deki konutunda kabul etti.  

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre toplantıda, terör tehdidiyle mücadele ve IŞİD'in tamamen yok edilmesi için Koalisyon Güçlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile işbirliği yapılması ele alındı.

Ayrıca Irak, Suriye ve genel olarak bölgedeki terör tehdidine karşı Irak ordusu ile Peşmerge Güçlerine askeri eğitim ve danışmanlık konusunda Koalisyonun yardım sağlaması gibi başlıklar da toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı.

Açıklamaya göre Irak'taki Koalisyon Güçleri ve diplomatik elçilerin korunmasını konusunda mutabık kalındığı vurgulanarak, Irak'ın tüm bölge için istikrarı ve terörün yeniden canlanmasına fırsat verilmemesi gerektiği, ayrıca Kürdistan Bölgesi'ne yönelik drone saldırıları değerlendirildi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki iç durum, Peşmergelerin birleştirilmesi süreci, Ortadoğu’daki kriz, Gazze’de tırmanan savaş ve bölge ile bağlantılı ortak çıkarları ilgilendiren birçok konu daha ele alındı.

Tümgeneral Joel B. Vowell  Ağustos 2023’te IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin Genel Komutanlığına atanmıştı.