Başkan Neçirvan Barzani'den Almanya'ya teşekkür

Başkan Neçirvan Barzani, Savunma Bakanı Boris Pistorius ile yaptığı görüşmede Almanya hükümetine teşekkür etti.

Başkan Neçirvan Barzani'den Almanya'ya teşekkür

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD ile mücadelede  Almanya'ya Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ayrıca Almanya'nın Peşmerge Güçlerinin yeniden birleştirilmesi sürecindeki yardımlarından dolayı da övgüde bulundu.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ise Peşmerge'nin IŞİD'e karşı mücadeledeki rolünden dolayı şükranlarını dile getirdi. Terörle ve güvenlik tehditleriyle mücadelede ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam edeceğini yineledi.

Neçirvan Barzani MSC2024 kapsamında bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Almanya Parlamentosu milletvekilleri ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Barzani dün de Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüşme gerçekleştirdi.