Başkan Nerçirvan Barzani Boris Johnson'ı kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı kabul etti.

Başkan Nerçirvan Barzani Boris Johnson'ı kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, görüşme ardından X hesabından eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile çekilmiş fotoğrafını yayımladı.

Başkan Neçirvan Barzani paylaşımında "Bu akşam Erbil’de Kürdistan halkının dostu ve değerli arkadaşım eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duydum” ifadelerini kullandı.

Barzani, Johnson ile yaptıkları görüşmenin içeriğine ilişkin "Bölgedeki son gelişmeler, zorluklar, olasılıklar ve geleceğe yönelik tahminler hakkında görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeniden başbakan olması halinde Kürdistan Bölgesi'nin attığı adımları destekleyeceğini belirterek, Irak’ın Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarına saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Duhok'taki Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen forumda konuşan Boris Johnson'a yeniden başbakan olması halinde Kürdistan'ın bağımsızlığını tanıyıp tanımayacağı soruldu.

Johnson ise  "Söyleyebileceğim şey bu ülkenin kendi demokratik meselesi olduğudur. Ama özellikle Kürdistan'ın seçtiği adımla ilgili olarak iki şey söyleyebilirim: Öncelikle bizim desteğimizi alacaksınız, benim desteğimi alacaksınız, İngiltere'nin desteğini alacaksınız. İkincisi; Kürt halkının mevcut anayasadaki meşru özlemlerinin tanınması ve tam anlamıyla saygı duyulması gerekiyor” şeklinde yanıtladı.