BCF ve KAVIN Grup'a ait iş makineleri ile kurtarma ekipleri deprem bölgesinde

Erbil’den yola çıkan Barzani Yardım Vakfı’na (BCF) ait 115 iş makinesi ve 220 kişilik kurtarma ekibi Adıyaman’a ulaştı. BCF’ye ait konvoy Adıyaman Kampüs'ünde yetkililerin kendilerine belirleyeceği bölgelerde enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için bekletiliyor.

BCF ve KAVIN Grup'a ait iş makineleri ile kurtarma ekipleri deprem bölgesinde

Rûdaw’a konuşan BCF Konvoyunun Sorumlusu Rizgar Ubeyd  “Dün akşam saatlerinde KAVINGrup ve BCF işbirliğinde 115 iş makinası İbrahim Halil Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Dün gece saatlerinde Adıyaman’a ulaştık, sayın vali ile bir görüşme gerçekleştirdik. Vali ile yapılan görüşme neticesinde BCF’ye bir mahallenin enkazının kaldırılması sorumluluğu verilmesini bekliyoruz. Şuan bir timimiz hasar gören bir yolun yapımı ile uğraşıyor. Valilik çalışacağımız yeri belirlediğinde hem enkaz kaldırma hem de enkaz altındakileri kurtarma ve cenazeleri bulma çalışmaları yapacağız” dedi.

BCF yetklilisi Başkan Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’nin isteği doğrultusunda deprem bölgesinde olduklarını sözlerine ekledi.

Deprem bölgelerinde çalışmak amacıyla KAVINGrubundan 180 kişilik kurtarma çalışmalarında uzman bir ekipleri olduğunu dile getiren Rızgar Ubeyd, 40 kişinin de BCF yardım konvoyunda aktif çalıştığını kaydetti.  

Rızgar Ubeyd kurtama timinin yakınları enkaz altında olanlar ile yetkililerin talepleri doğrultusunda çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.  Ubeyd, kendilerine belirlenecek depremin olduğu her bölgede kurtarma çalışmalarına katılmaya hazır olduklarını, şuan ekipleri için yetkililerin Adıyaman kent merkezini belirlediklerini sözlerine ekledi.

BCF ve KAVINGrup’a ait iş makinelerinin Adıyaman Kapusünde bekletilmesine ilişkin ise Rizgar Ubeyd  şunları söyledi:

“Sayın Vali ile yaptığımız görüşmelerde iş makinelerimizin burada konumlandırmamızı söylediler. Çok iyi bir koordinasyon sözkonusu, valilik bize yardımcı oluyor. Enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmaları için bize bir yer belirlemelerini bekliyoruz. Ek olarak şu bilgiyi vereyim. 10 iş makinemiz şu an belirlenen bir bölgede çalışmalarına başladı.”

Barzani Yardım Vakfı ve KAVIN Grup olarak Başkan Mesud Barzani’nin isteği ile deprem bölgesine geldiklerini yineleyen Rızgar Ubeyd, yetkililer ile koordinasyon içerisinde olduklarını ve hiçbir engelle karşılaşmadıklarını dile getirdi. /Rudaw