"Beatles" Lakaplı IŞİD Militanları Yargılanmak Üzere ABD'de

Suriye’de rehin tuttukları Amerikalılar’ın başlarını keserek öldürmekle suçlanan ‘Beatles’ takma isimli iki IŞİD militanı yargılanmak üzere Rojava'dan Amerika’ya götürüldü

"Beatles" Lakaplı IŞİD Militanları Yargılanmak Üzere ABD'de

Alexanda Kotey ve El Şafi El Şeyh 2019 yılında tutuklanmalarından bu yana yurt dışında ABD ordusu gözetimindeydi. İngiltere’de büyüyen ve İngiliz vatandaşı militanlar Londra’daki yetkililer tarafından vatandaşlıktan çıkarıldı.

İngiliz aksanları nedeniyle ünlü İngiliz rock grubu Beatles’ın adıyla anılan ve IŞİD hücresi üyelerinden oldukları iddia edilen Kotey’le El Şeyh, Suriye’de rehin aldıkları Batılılar’ı öldürmekle suçlanıyor. Beatles lakaplı grup Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff’un yanı sıra insani yardım alanında çalışan Kayla Mueller ve Peter Kassig’in ölümünden de sorumlu tutuluyor.

1. The Independent'te IŞİD'in Beatles lakaplı mailitanlarının ABD'de cinayetle yargılanacaklarını yazdı

ABD yönetiminin Suriye'de YPG kontrolündeki El-Hol Kampı'ndaki hapishaneden çıkararak gözetimine aldığı İngiliz vatandaşı 2 IŞİD militanı dün Britanya’dan ABD’ye götürüldü. ‘Beatles’ lakabıyla tanınan iki IŞİD militanı, ABD’de cinayetle yargılanacak. ABD  Adalet Bakanı Bill Barr Britanya İçişleri Bakanı Priti Patel'i, IŞİD militanları El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey'in idam edilmeyeceğini söyledi.