Bilind İsmail’den Lahûr’a yanıt: YNK’nin gerçek sorumlularını muhattap alıyoruz

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile yaptığı anlaşmayı uygulamaması halinde tavırlarının değişeceğini söyleyen Lahûr Cengi’ye yanıt, PDK yetkililerinden Bilind İsmail’den geldi.

Bilind İsmail’den Lahûr’a yanıt: YNK’nin gerçek sorumlularını muhattap alıyoruz

16 Ekim 2017 ihanet şebekesi lideri Lahûr Cengi dün yaptığı bir açıklamada, PDK’nin hükümeti kurma aşamasında YNK ile yaptığı anlaşmayı uygulamaması halinde tavırlarının değişeceğini ifade etti.

Lahûr Cengi’nin bu açıklamasına cevaben açıklama yapan PDK Yürütme Kurulu Üyesi Bilind İsmail, YNK içerisinde bazı kesimlerin hükümetin ilk kurulduğu günden beridir zaten destek olma yerine problemler ürettiğini ve hükümeti çalışamaz kılmak istediklerini, oysa PDK’nin baştan beridir YNK ile yaptığı anlaşmaya sadık olduğunu, bu anlaşmanın uygulanması konusunda da sadece YNK’nin asıl yöneticilerini muhattap aldıklarını dile getirdi.

PDK’nin reformları hayata geçirme konusunda çok ciddi olduğuna fakat buna karşılık YNK içerisindeki bu kesimlerin reformları sekteye uğratmaya çalıştığına dikkat çeken Bilind İsmail açıklamasında, YNK’ye ait ‘’Yeşil Bölge’’de özellikle Başmax ve Perwizxan sınır kapılarında kaçakçılığın çok fazlalaştığına vurgu yaptı.

Lahûr ve ekibinin sürekli olarak gündeme getirdikleri merkezileşme konusuna da değinen İsmail açıklamasının devamında, hükümetin temel prensiplerinden birisinin de merkezileşmekten uzak yerel idarelere yetki vermek olduğunu, fakat Lahûr ve ekibinin bunu sadece gösteri amaçlı kullanmak istediklerini, çünkü bu şekilde kaçakçılıklarını gizlemek istediklerini ifade etti.

Açıklamasının sonunda hükümet ile parlamento’nun gerçekleştirdiği son oturuma dikkat çeken İsmail, bu toplantıda hükümet bir ekip olduğunu göstererek şov yapmak isteyenlerin önünü aldığını söyledi.