Bitlis'te ilk fıstık ağaçları meyvelerini verdi

Bitlis'te ilk fıstık ağaçları meyvelerini verdi

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Fıstık Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında menegiç ve bıttım ağaçları aşılanarak fıstık ağacına dönüştürülüyor. 

Bitlis'İn Mutki ilçesine bağlı 32 köyde yabani bıttım ağaçlarını fıstık ağaçlarına dönüştürmek amacıyla başlatılan aşılama çalışmaları bu yıl ilk meyvelerini verdi. Bitlis'te kırsal alanlarda yetişen ve ekonomik değeri bulunmayan yaklaşık 500-600 bin yabani bıttım ve menengiç ağacı, Siirt'ten getirilen aşılarla fıstık ağacına dönüştürülecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih g, eçen yıl aşılanan bıttım ve menengiç ağaçlarında fıstık verimi aldıklarını, her yıl 10 bin ağaca bu aşılamayı yaparak verimin her geçen yıl artmasını sağlayacaklarını söyledi.

Bitlis Valiliği ve İl Özel İdaresinin destekleri ile çiftçiye fıstık yetiştiriciliği ve aşılama çalışmaları için gerekli ekipmanı sağladıklarını ifade eden Asak, "Aşılama tam anlamıyla bittiği zaman Bitlis ekonomisine her yıl yaklaşık olarak 6 milyon TL katkı sağlanacak" dedi.