Çaresiz Çin'li babanın yürek yakan dramı: Kızını ölüme hazırlıyor

Çaresiz Çin'li babanın yürek yakan dramı: Kızını ölüme hazırlıyor

Çin’in Sichuan bölgesinde çiftçilik yapan çaresiz baba Zhang Lyong, kısa süre içinde ölmesi beklenen kızı Zhang Xinlei için bir mezar kazıdı ve her gün mezara giderek kızının ölüme alışması için onunla birlikte mezarda vakit geçirmeye başladı. 

Doktorların, 2 aylıkken Akdeniz anemisi teşhisi konulan küçük kızın uzun bir yaşamı olmayacağını söylemesi üzerine aile çocuğun tedavi masrafları için bugüne kadar toplamda yaklaşık 21 bin $ harcadı.

Kazançları tedaviye yetmiyor

Eşi Deng Min ile birlikte bir fabrikada ayda 375 $ karşılığında çalışan ve tüm birikimlerini kızının tedavisi için harcayan baba gittikçe artan masraflara gücünün yetmediğini söylüyor. “Çok kişiden borç aldık artık kimse bize borç vermek istemiyor. Kan nakli için bizim kanlarımız uyuşmadı bu yüzden ikinci bir çocuk sahibi olmaya karar verdik, fakat çocukların kanı uyuşsa bile böyle bir naklin maddi yükünü kaldırabileceğimizi sanmıyorum” dedi.

Lyong, “Yapabileceğim tek şey sonsuza kadar uyuyacağı yere onu alıştırmak. Her gün onun yanında olacağım. Tek umudum burada rahat etmesi ve o vakit geldiğinde korkmaması.” şeklinde konuştu.

Kızıyla mezarda oyun oynuyor

O günden beri babası küçük kızı Zhang Xinlei’yi her gün ileride gömüleceği mezara götürüyor. Çocuğunu orada oynatıyor, dinlendiriyor. 

Son gelen bilgilere göre, çaresiz baba kızı Xinlei'nin tedavisi için para toplamaya çalışıyor, ancak toplanan miktarın ameliyat için yetip yetmeyeceğini zaman gösterecek