Cem Özdemir: Erdoğan, birahanede kavga çıkarmak isteyen bir eşkıya gibi davranıyor

Cem Özdemir: Erdoğan, birahanede kavga çıkarmak isteyen bir eşkıya gibi davranıyor

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, DW'ye verdiği söyleşide Erdoğan yönetimini sert bir şekilde eleştirdi. Özdemir, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de Türkiye konusunda "çok yumuşak" davranmakla eleştirerek artık Almanya'nın Erdoğan'a net mesaj vermesi gerektiğini söyledi.

Özdemir, Erdoğan yönetiminin uygulamalarını ve Alman hükümetinin Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirdi. Merkel hükümetinin, başlangıçta Almanya'nın Türkiye'ye muhtaç olduğu görüntüsünü vererek zamanında gerekli mesajların verilmediğini iddia etti. 

Türk camilerindeki imamların muhalifler hakkında casusluk faaliyeti için kullanılması örneğini veren Özdemir, delillerin ortadan kaldırılmasına kadar Almanya'nın birşey yapmadığını ifade etti. N

"NATO Türkiye'ye yanıt vermeli"

Konya'daki NATO üssünü Alman milletvekillerinin ziyaret etmelerine izin verilmemesi ile ilgili olarak NATO'nun sessiz kalmasını eleştiren Özdemir şunları söyledi:

 "Erdoğan buna karşı çıkmaya devam ederse o zaman Brüksel'den bir cevap verilmeli, NATO'dan cevap verilmeli. NATO Genel Sekreteri bu sanki Merkel ile Erdoğan'ın arasındaki bir sorunmuş gibi davranıyor, oysa bu bir Erdoğan problemi. Erdoğan NATO normlarına uygun davranmıyor. Birahanede kavga çıkarmak isteyen bir eşkıya gibi davranıyor. NATO'da kurallar var. NATO bir değerler topluluğu. Erdoğan'ın bu değerlerle ilgili bir problemi varsa o zaman NATO'nun Konya misyonunu sonlandırması gerekir." dedi.

"Erdoğan'a net mesaj verilmeli"

"Biz burada konuşurken Almanya'daki camilerin yönetimleri tek tek değiştiriliyor. Almanca bilen, Hristiyanlarla, Yahudi hahamlarla, Alman komşularıyla etkileşimde olan ve entegrasyon yanlıları geri çekiliyor ve yerlerine Ankara'dan emir alan kişiler getiriliyor. Bu olmaz. Bu konuda net bir mesaj verilmeli. Bayan Merkel bu konuda çok yumuşak davranıyor."