Hakurk’taki çatışmada hayatını kaybeden PKK’lilerin kimliği açıklandı

PKK, Kürdistan Bölgesi topraklarında yer alan Hakurk ve Zap bölgesinde yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Hakurk’taki çatışmada hayatını kaybeden PKK’lilerin kimliği açıklandı

23-24 Aralık tarihlerinde Hakurk bölgesinde TSK ile PKK arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu çatışmada 12 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

PKK’nin askeri kanadı HPG ise yaptığı yazılı açıklamada, Hakurk ve Zap bölgelerindeki çatışmada hayatını kaybeden dört üyesinin kimlik bilgilerini duyurdu.

Açıklamada hayatını kaybedenlerin “Memyan Armanc” kod adlı Hakkari-Yüksekova doğumlu Hakim Tekin, “Helmet Şahin” kod adlı Duhok-Dêreluk doğumlu Kawa Takor, “Welat Serhed” kod adlı Erzurum doğumlu Welat Sönmez ve “Hüseyin Azad” kod adlı Muş-Bulanık doğumlu Elyasa Çiftçi oldukları belirtildi.

Söz konusu açıklamada Hakim Tekin’in 2015’te, Kawa Takor’un 2019’da, Welat Sönmez’in 2014’te ve Elyasa Çiftçi’nin de 2014 yılında örgüte katıldıkları belirtildi.

Ayrıca açıklamada Hakim Tekin’in çatışmanın yaşandığı askeri üssün içine sızdığı bilgisine yer verildi.

Ne olmuştu?

Türkiye Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Hakurk bölgesinde devam eden "Pençe-Kilit Operasyonunda 22 ve 23 Aralık tarihlerinde PKK'lilerle yaşanan çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Çatışmaların ardından MSB, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'da düzenlediği hava saldırısında çok sayıda yeri hedef almıştı.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile sınır bölgesine gelmişti.

Güler, hava harekatları ile birlikte 30 PKK’linin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.