CENTCOM Komutanı Rojava'da Hol ve Roj kamplarını ziyaret etti

CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla, Rojava’da DSG’nin kontrolünde IŞİD’li ailelerin tutulduğu Hol ve Roj kamplarını ziyaret etti. CENTCOM'dan yapılan açıklamada, Kurilla'nın DSG ile de görüştüğü bildirildi.

CENTCOM Komutanı Rojava'da Hol ve Roj kamplarını ziyaret etti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, Kurilla'nın, 21 Ağustos'ta Suriye ve Rojava'ya ziyaret gerçekleştirdiği ve Hol ile Roj kamplarını ziyaret ettiği belirtildi.

Kurilla'nın, Hol ve Roj kamplarının yöneticileri ve burada tutulan kişilerle görüştüğüne işaret edilen açıklamada, CENTCOM Komutanı'nın buradaki "insani durumu, kamp güvenliğini artırma çabalarını ve rehabilitasyon süreçlerini" denetlediği ifade edildi.

Açıklamada, Kurilla'nın, kamplardakileri kendi ülkelerine iade etmek için çalıştıklarını ve bu sayede bölgede güvenlik sorunlarının azalacağını belirttiği kaydedildi.

CENTCOM Komutanı'nın, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile işbirliği vurgusu yaptığı aktarılan açıklamada, “ABD, DSG ve Uluslararası Koalisyon, bir yandan Kuzeydoğu Suriye'deki kamplardaki insani ve güvenlik sorunlarıyla mücadele ederken bir yandan da IŞİD'in kalıcı yenilgisine odaklanmış ve kararlılığını sürdürüyor" denildi.

General Kurilla’nın gezi sırasında DSG ile de bir araya gelerek, IŞİD'e karşı devam eden operasyonları ve bölgede devam eden insani yardım çalışmalarını ele aldığı kaydedildi.