Cevdet Yılmaz Vanlılarla buluştu: AK Parti Kürtlerin partisidir

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bizim Kürt vatandaşlarımızla, onların sorunlarıyla ilgilenmek için de başka bir aracıya ihtiyacımız yok. AK Parti Kürtlerin partisidir, her zaman Kürt vatandaşlarımız AK Parti'ye sahip çıktılar, bundan sonra da sahip çıkacaklar" dedi.

Cevdet Yılmaz Vanlılarla buluştu: AK Parti Kürtlerin partisidir

Yılmaz, Esenyurt'taki Vanlılar İftar Buluşması'na katıldı. Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Yılmaz, “Etnik ayrımcılık ve bölgecilik ile siyaset yapanlar milletin huzurunu düşünemiyor” dedi.

Yılmaz, "Her türlü ayrımcılığa, her türlü ötekileştirmeye karşı olduk, karşı olmaya devam edeceğiz. Bizim Kürt vatandaşlarımızla, onların sorunlarıyla ilgilenmek için de başka bir aracıya ihtiyacımız yok. AK Parti Kürtlerin partisidir, her zaman Kürt vatandaşlarımız AK Parti'ye sahip çıktılar, bundan sonra da sahip çıkacaklar. Bizler Kürt vatandaşlarımızın sorunlarını doğrudan onlarla konuşarak, neyse sorunları, sıkıntıları, dertleri her zaman onlarla konuşmaya, onların hizmetinde olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Önceliğimiz millet, milletimizin sıkıntısı neyse bizim de önceliğimiz o” diyen Yılmaz, “Bugünlerde en önemli konumuz enflasyon. Bizler enflasyona yoğun mesai harcıyoruz. Öncelikli mesele olarak görüyoruz. Bu konuda planlarımızı, programlarımızı hayata geçiriyoruz. Yılın ikinci yarısında inşallah enflasyonda belirli bir düşüş olduğunu hep birlikte göreceğiz. Gelecek yıl itibarıyla çok daha farkla bir noktada olacağız. 2026 ise tek haneli enflasyona Allah'ın izniyle yeniden ülkemizi kavuşturacağız" diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ile Esenyurt Belediye Başkan adayı Hamit Öncü'ye destek isteyen Yılmaz, her iki adayın şehrin ve ilçenin sorunlarına çözüm getireceğine inandığını kaydetti.