CHP'den SADAT'a: Mehdi'ye ortam hazırlamak için mi Suriye'de bulundunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, organize suç örgütü liderliği gerekçesiyle aranan Sedat Peker’in iddialarına değinerek, “Suriye'ye giden silahların, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmediğini, El Nusra'ya gittiğini itiraf etti” dedi.

CHP'den SADAT'a: Mehdi'ye ortam hazırlamak için mi Suriye'de bulundunuz?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantı sürerken Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin başlıca gündemlerinden olan Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin konuşan Öztrak, "Bu proje, Marmara Denizi'nin ve bölgenin idam fermanıdır. Kanal, Trakya'yı Anadolu'dan koparma, ülkeyi bölme projesidir" dedi.

"CHP iktidarında Kanal İstanbul'a tek kuruş çalıştırmayacağız" diye konuşan CHP Sözcüsü, hükümeti ve bu projeye mali destek verecekleri uyardıklarını ifade ederek, CHP iktidarında, Kanal İstanbul'a tek kuruş çalıştırmayacaklarını söyledi. Öztrak, "İmzalanan sözleşmeler de yargıya, hatta gerekirse, uluslararası tahkime götürülecek. Bunu şimdiden herkes bilsin. Ayağını ona göre denk alsın" dedi.

‘Milleti suç örgütü elebaşının açıklamalarına mahkum etmeyin’

Sedat Peker’in “bir aydır tefrika halinde bir takım kirli ilişkileri ifşa ettiğini ve dün de kendini ihbar ettiğini” belirten Faik Öztrak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Suriye'ye giden silahların, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmediğini, El Nusra'ya gittiğini itiraf etti. Daha önce de bir MHP milletvekili, Tuğrul Türkeş, 'Vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu.' demişti. Bizim Suriye'ye silah gönderme meselesini bir suç örgütü elebaşının ağzından dinleme ihtiyacımız yok. Bu hususlar ülkemizde çok iyi bilinen hususlar. Bu husus, Türkiye'de çok da mağdur yarattı. Bunlardan biri de değerli arkadaşımız Enis Berberoğlu."

Gizlilik kararının kaldırılmasını istedi

"Milleti, suç örgütü elebaşının açıklamalarına mahkum etmeyin" diyen Öztrak, CHP’li Enis Berberoğlu davasıyla ilgili gizlilik kararının kaldırılmasını istedi. Öztrak, şunları kaydetti:

"Erdoğan şahsım hükümetinin bir zamanlar beraber yol yürüdüğü, bu suç örgütü elebaşı, 'Beni bu silah kaçakçılığı işinde de kullandılar' diyor. 'Mehdi gelecek, ortamı buna göre hazırlamalıyız' diyen, bir dönem Erdoğan'a danışmanlık da yapan, devletin resmi güvenlik toplantılarına katılan bir general emeklisinin başında olduğu SADAT şirketinin, bu işlerde aracılık yaptığını iddia ediyor. Bu sözlerden sonra sorumlulara, 'Mehdiye ortam hazırlamak için mi Suriye'de bulundunuz?' diye soracak bir savcı Türkiye'de yok. Firma da gönül rahatlığıyla iddiaları reddediyor."

‘Kuraklıktan etkilenen il sayısı 41'e yükseldi’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kuraklıktan etkilenen il sayısının 41'e yükseldiğini de belirterek, "Çiftçimiz acilen tüm bankalara olan borçlarının faizsiz yeniden yapılandırılmasını bekliyor. Sanayici girdi ve finansman maliyetlerine artık sesini yükseltiyor. Müteahhitler de sadece bir yılda yüzde 150 zam gören demir fiyatlarına çare bekliyor" ifadesini kullandı.

Mahir Ünal mugalata yapmış’

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünmüyorum" açıklamasının sorulması üzerine Öztrak,"Sayın Mahir Ünal mugalata yapmış. Bizi izlemeye devam etsin. Sayın Mahir Ünal'ın Millet İttifakı'nı düşünmek yerine kendi adaylarının encamını düşünmesi gerekir." diye konuştu.’

’İçişleri Bakanı açıkça suç işliyor’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in 10 bin dolar aylığa bağladığı bir milletvekili var. Bu milletvekilinin kim olduğunu savcılığa açıklayacağım' demişti. Hala bir gelişme yok ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"İçişleri Bakanı açıkça suç işliyor. Ceza Kanunumuzun 279'uncu maddesi açık. Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ne demek. Bu nitelikli suç, bunun hapis cezası var. İçişleri Bakanı çıkmış diyor ki, savcı eğer beni çağırırsa bilgi vereceğim. İçişleri Bakanına düşen savcıya çağırırsa bilgi vermek değil, elinde böyle bir bilgi varsa derhal savcıya suç duyurusunda bulunmaktır. Bu konunun mutlaka açıklığa kavuşması gerekir. 600 milletvekilini zan altında bırakan bu durum kabul edilemez."