Dalya Müslim'in abisi: "Kürdistan Bölgesi’ni suçlamadık”

Dalya Müslim'in abisi: "Kürdistan Bölgesi’ni suçlamadık”

YPG saflarından ayrılarak Türkiye’ye teslim olan YPG savaşçısı Dalya Müslim’in abisi, “Biz hiçbir zaman kızkardeşimi teslim ettiği yönünde Kürdistan Bölgesi’ni suçlamadık” dedi.  Dalya’nın abisi kızkardeşinin dönmesi için Kürdistan Bölgesi hükümetinin kendilerine yardım etmesini istedi.

Geçtiğimiz gün Mersin’de Türkiye güvenlik güçlerine teslim olan Salih Müslim’in yeğeni olduğu belirtilen Dalya Müslim hakkında PKK ve YNK medyasının Kürdistan Bölgesi hükümetini suçlayıcı ve karalıyıcı kampanyaları devam ediyor. Bu kesimlerin iddiasına göre “Dalya Müslim kendisi teslim olmadıi Kürdistan hükümeti onu teslim etti!”.

Geçtiğimiz gün konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Dalya Müslim’in “teslim ettikleri” yönündeki haberleri yalanlayarak, Müslim’ib teslim olmasıyla bir ilgilerinin olmadığını ve bu konudaki haberlerin “iftira” olduğu kaydedildi.

Dün akşam Süleymaniye merkezli yayın yapan NRT televizyonuna canlı bağlanan Dalya Müslim’in abisi Muslim Mehmûd Muslim, Kürdistan Bölgesi hükümetini kızkardeşlerini teslim ettiği şeklinde hiçbir zaman suçlamadıklarını söyledi.

Muslim Mehmûd Muslim, “Kızkardeşim 5-6 ay önce tedavi amacıyla Kürdistan Bölgesi’ne geçti. Biz hiçbir zaman demedik Kürdistan Bölgesi teslim etti. Biz sadece dedik ki en son ordaydı! Ve kendisi gidip teslim oldu” ifadelerini kullandı.

Muslim Mehmûd Muslim Kürdistan Bölgesi hükümetinin kızkardeşlerinin eve dönmesi için kendilerine yardımcı olmasını talep etti.

Dalya’nın abisi Muslim Mehmûd Muslim, “Yine söylüyorum biz Kürdistan Bölgesi hükümetini suçlamıyoruz” dedi.  

Salih Müslim’in “PDK Dalya Müslim’i Türkiye’ye teslim etti” sözleri sarfettiği iddialarına ilişkin ise Dalya’nın abisi şunları belirtti: “Bu konuda söylenen şeyler doğru değil, bu tür sözler hiçbir zaman sarf etmedi, kesinlikle yalandır. Biz Kürdistan Bölgesi hükümet yetkililerinden ve kurumlarından Dalya’nın dönmesi konusunda bize yardımcı olmalarını istiyoruz.”

Babası’nın da bu konuda Kürdistan hükümetini suçlamadığını, baştan beri ailece sadece kızkardeşlerinin en son Kürdistan Bölgesi’nde olduğunu söylediklerinin altını çizen  Muslim Mehmûd Muslim, “Dalya ile en son telefonla konuştuğumuzda bize Güney Kürdistanda olduğunu söyledi. Ama hangi kentte olduğunu  söylemedi” dedi.