Davutoğlu ekibinden AKP'nin ihraç kararına karşı hamle

Davutoğlu ekibinden AKP'nin ihraç kararına karşı hamle

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den ihraç edilmesi talebi hakkında konuşan eski AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, "Yeni parti çalışmalarını hızlandıracak bir gelişme. Türkiye'nin yeni bir siyasal anlayışa ihtiyacı var" dedi.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile birilen AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı,  Davutoğlu'nun partiden ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine ilişkin, "Sayın Davutoğlu'nun zarafetiyle ihraç kelimesinin yan yana gelmesi ne kadar ayıp bir şeydir. Bu karar bizim davamıza yapılmış büyük bir ayıptır. Davutoğlu'nu değil davanın ihracıdır bu" değerlendirmesinde bulundu.

Medya Notu sitesine konuşan Nedim Yamalı, kararın "parti içinde artık istişare zemininin kalmadığının ilanı" olarak nitelendirerek, “Yeni parti çalışmalarını hızlandıracak bir gelişme. Türkiye'nin yeni bir siyasal anlayışa ihtiyacı var. Sayın Davutoğlu uzun süredir dile getiriyor. Bu zihin yapısıyla ne Türkiye'deki ne İslam dünyasındaki siyasal hareketlerin gidebileceği bir yer yok. İnsanlar mutlaka yeni yollar arayacak" şeklinde konuştu.

Yamalı, "Devrim önce kendi çocuklarını yer diye meşhur bir laf var. Maalesef AK Parti kendi çocuklarını yedi. Ahmet Davutoğlu ismiyle ihraç kelimesinin yan yana gelmesi ne kadar absürt. Hocanın zarafetiyle ihraç edilme arasındaki vurgu. Çok ayıp bir şeydir. Bizim davamızdaki siyasete yapılmış büyük bir ayıptır. Davanın ihracıdır bu” dedi.

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da, ihracı istenen diğer isimlerin de yer alacağı grupla yarın İstanbul'da bir araya geleceklerini açıkladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin, Davutoğlu ile birlikte 4 üyenin partiden ihracının istenmesiyle ilgili olarak, “Başka arkadaşlar da başka parti kurma çalışmaları içerisinde. Onlar istifa ettiler. Parti kurma çalışmalarını yürütüyorlar. Bu arkadaşlarımızın istifa etmemiş olmaları bana göre kendileri açısından yanlıştı” ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yeni parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı'nın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.