Devlet Bahçeli: "Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullandığı açıklamasını "skandal siyasi akılsızlık ve ahlâksızlık" olarak nitelendirirken, "Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir" dedi.

Devlet Bahçeli: "Müttefik bilinen bir ülkeyle yol ayrımına gelinmiştir"

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan mesajında hem 'soykırım' hem 'büyük felaket' ifadesini kullanmasının ardından Twitter'dan açıklama yaptı.

Bahçeli, "Biden’in skandal ve sakat açıklamasıyla Türkiye-ABD ilişkileri bundan sonra bambaşka bir mecraya savrulma riski taşımaktadır. Dostluk ve stratejik bağlar kurduğu bir ülkeye soykırım gölgesi düşürmeye kalkışan bir zihniyetle muhtemeldir ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır" dedi. 

Bahçeli, soykırım tepkisinde HDP'yi de hedef aldı

HDP'nin “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!” başlıklı açıklamasına da tepki gösteren MHP lideri, "Ermeni ihanet şebekelerinin bir devamı olan PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin de sözde soykırım yalanına sarılması siyasi ve hukuki bir karar aşamasına gelindiğine işarettir. Türk milletine soykırımcı diyen bir örgütün ne siyasette ne de Gazi Meclis’te bulunması artık imkansızdır" ifadesini kullandı. 

haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz