Diaspora Kürtleri Konfederasyonundan ‘Kürtçe seçmeli ders’ kampanyasına destek

Diaspora Kürtleri Konfederasyonu, Türkiye’deki ortaokullarda Kürtçe seçmeli derslerin tercih edilmesi için başlatılan kampanyaya destek vererek, Kürt diline sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Diaspora Kürtleri Konfederasyonundan ‘Kürtçe seçmeli ders’ kampanyasına destek

Diaspora Kürtleri Konfederasyonu, diğer adıyla Kürt Diaspora Merkezi (Kurdish Diaspora Center - KDC), Türkiye’deki ortaokullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler içerisinde Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinin tercih edilmesi için başlatılan kampanyaya ilişkin bir mesaj yayımladı.

Sivil, demokratik ve siyasi kurumların, barolar ve vatandaşların başlattığı “Kürtçe seçmeli dersleri tercih edin” kampanyasına destek verilen açıklamada, “Diaspora Kürtleri Konfederasyonu olarak Kürtçe anadilde eğitim hakkını destekliyor, Kürtçe derslerin tercih edilmesini bu yolda bir fırsat olarak görüyoruz” denildi.

Açıklamada, “Kürt aileler ve gençlerden bu imkandan yararlanmalarını, dillerine sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta okullarda, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler arasında Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri de yer alıyor.

Öğrenci ve velilerin bu dersleri tercih etmesi için bir çok çevreden çağrılar yapılıyor, kampanyalar düzenleniyor.

Öğrencilerin tercih ettikleri dersi 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor. Bazı okullar, online olarak yapılan başvuruları da kabul ediyor./Rudaw