Didem Arslan Yılmaz, Kürtçe konuşan konuğu yayından aldı: Burası Türkiye Cumhuriyeti

Daha önce Habertürk’te spikerlik yapan Didem Arslan Yılmaz, Show TV'ye geçtikten sonra sunmaya başladığı “kadın-evlilik” programında bir kadını Kürtçe konuştuğu için telefon bağlantısını kapattırarak yayından aldırdı.

Didem Arslan Yılmaz, Kürtçe konuşan konuğu yayından aldı: Burası Türkiye Cumhuriyeti

Türkan Taşçı, “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” programına Urfa’dan telefonla bağlandı.

Telefonda yakınlarının iddialarına Kürtçe cevap vermek isteyen Türkan Taşçı, Kürtçe konuşmaya başladı. Ancak daha ilk kelimelerini sarfeder etmez Didem Arslan Yılmaz'ın tepkisi ile karşılaştı.

Yılmaz, “Hayır hayır Türkan hanım, bizim de anlamamız lazım. Türkan hanımı hattan alalım. Kızlara hakaret edemez böyle de konuşamaz, biraz da anlarım ben Kürtçeden, kesinlikle olmaz. Halayla konuşun doğru düzgün Türkçe konuşsa anlayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti yani. O dili bilmiyoruz, bilsek anlayacağız da konuşacağız da. Bilmiyorum” diye konuştu.

Bu sözlerin ardından kadının bağlantısı kesildi.

Kürtçe konuştuğu için yayından insanların yayandan alınmasına Türkiye’de ilk kez rastlanmıyor.

Müge Anlı da 2019’da ATV’de yayınlanan "Tatlı Sert" programında, Zazaca konuşan bir kadını yayından aldırmıştı.

Bu tutumu nedeniyle tepki alan Anlı, açıklama yapmak zorunda kalmıştı.  Anlı, açıklamasında “Özür dile' diyorlar, ben özür dilemem! Neden dilemem biliyor musunuz; çünkü bir şey söylemedim. Benim Zazalara karşı bir şey söylemem bir kenara söyletmem de zaten. Niye söyleteyim? Yıllarca aynı topraklarda yaşadık, kız aldık kız verdik. Aşık olduk biz Zazaca. Rica ederim, nasıl olayları buraya getiriyorsunuz? Makam işgal edenler de lütfen izlesinler sonra da insanları galeyana getirmek yerine doğruyu anlatsınlar. Aklından benimle ilgili şu kadar kötü bir düşünce geçiren Zaza kardeşlerim varsa ben bu açıklamayı onlar için yapıyorum. Başımın üzerinde yeriniz var.”

Arslan'ın Kürtçe konuşan kadının telefon bağlantısını kesmesi sosyal medya da çok tepki aldı. “#haddinibildidemarslan” etiketiyle çok sayıda tweet atıldı.