Diyarbakır-Erbil uçak seferleri başlıyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dicle Üniversitesinde "Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Kongresi"nde konuştu.

Diyarbakır-Erbil uçak seferleri başlıyor!

Kente sabah saatlerinde gelen ve çeşitli programlara katılacak olan Yılmaz ve beraberindekiler, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti.

Yılmaz daha sonra Dicle Üniversitesi’nde ‘Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Uluslararası Kongresi’ne katıldı.

Programda Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, Yenişehir Belediyesi Başkanvekili ve Kaymakamı Murat Beşikçi ile ilçe kaymakamları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Burada konuşan Cevdet Yılmaz, yatırıma, istihdama ve üretime devam ettiklerini söyledi.

Yılmaz, “Ülkemizi ve illerimizi güçlendirerek geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılını geride bıraktık, 100 yıllık bir Cumhuriyet geçmişimiz var. Önemli bir birikim; şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Buna da ‘Türkiye yüzyılı’ diyoruz. Bütün coğrafyamızla hayata geçireceğiz. Bu çerçevede en önem verdiğimiz şey ise huzur ve güven. Huzurun ve güvenin olmadığı bir yerde ne demokrasi ne de kalkınma olur. İnsanımız ve milletimiz için huzur ve güven ortamını sağlamak için her türlü gayreti sarf ettik. Bugün çok şükür ki, çevremizdeki ülkelere ve coğrafyalara baktığımızda Türkiye, adeta bir istikrar adası gibi. Bütün olumsuzluklara rağmen istikrarı koruyan, huzuru ve barışı ile güvenini geliştiren bir noktada” diye konuştu.

“Artık Diyarbakır- Erbil uçuşları başlıyor”

Yılmaz, şöyle devam etti:

“Son 20 yılda Diyarbakır’a 126 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Ama önümüzdeki dönem daha da fazlasını inşallah özel sektör başta olmak üzere göreceğiz.

Sur ilçemiz başta olmak üzere oradaki yapıları baştan sona yeniliyoruz. Sağlık sistemimizi geliştiriyoruz, son olarak 1000 yataklı hastanemizin inşaatı başladı. Ayrıca termal kaynaklar keşfedilmiş burada. Bir taraftan sağlık alt yapısı bir taraftan da termal kaynaklarla sağlık turizmi açısından Diyarbakır’ın çok önemli bir merkeze rahatlıkla dönüşebileceğini ifade etmek isterim. Sadece çevre illere değil uluslararası hizmet edecek şekilde olacaktır. Bir müjde daha vermek isterim. Diyarbakır’ı konuşurken vekillerimiz ve valimiz Erbil’den uçuş olmadığını söylediler.

Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Erbil uçuşlarına da başlıyoruz, artık Diyarbakır- Erbil uçuşları başlıyor. Yalnız meslek kuruluşlarımızdan bir talebimiz var. Uçakları doldurmalısınız. Boş kalırsa eğer yapacak bir şey yok. Onu ifade edelim.

Kentsel dönüşüm projelerimiz var, bir de konutlar yapıyoruz. Deprem yaşadık tabii, tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Hızlı bir şekilde onarım faaliyeti var. Yakın bir zamanda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gelecek ve 1374 konutumuz tamamlandı. Onların teslimatı yapılacak. 16 bin 708 hak sahibi var.

Peyderpey konutları tamamlandıkça teslim edilecek. Sanayi seviyemiz iyi ancak bu yakışmıyor. Gaziantep ve Şanlıurfa’daki gelişmelere bakınca çok daha hızlı bir şekilde sanayimizin gelişmesi lazım. Silvan gibi devasa bir projemiz var. Sulamalar aktıkça tarımsal üretim arttıkça tarıma dayalı sanayi ve gıda çok farklı bir yere gelmesi lazım.”

Kaya: Yılmaz’a teşekkür ediyoruz

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise konuya dair X üzerinden yaptığı paylaşımda “Diyarbakır-Erbil uçuşları başlıyor. İlimiz ihracatında en büyük pazar olan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne direk uçuşların başlatılmasına sunduğu katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.