Doğu Kürdistan Sine kentinde Gözaltına alınan Kürt genci işkenceyle katledildi

Doğu Kürdistan ve İran’da halkın yoksulluk ve rejimin baskıcı politikalarına karşı başlattığı eylemler sırasında gözaltına alınan eylemcilerden 2'sinin daha İran zindanlarında katledildiği bildirildi

Doğu Kürdistan Sine kentinde Gözaltına alınan Kürt genci işkenceyle katledildi

Doğu Kürdistan ve İran’da halkın yoksulluk ve rejimin baskıcı politikalarına karşı başlattığı eylemler sırasında gözaltına alınan eylemcilerden 2'sinin  daha İran zindanlarında katledildiği bildirildi. 

İran rejimi, ülkedeki eylemlere katılan ve gözaltına alınan Sine Zindanı'nda Saro Qehremanî (24) isimli Kürt genci ile Çalus Zindanı'nda Alî Puladi (26) isimli genci katlettiği bildirildi.

28 Aralık’ta İran ve Doğu Kürdistan’ın birçok kentinde hükümet karşıti gösterilerde 3 bine yakın gösterici gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Edinilen bilgilere göre, Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde gözaltına alınan Saro Qehremanî (24) isimli Kürt genci zindanda işkenceyle katledildi. İran rejim güçlerinin bugün Qehremani'nin ailesini telefonla arayarak, çocuklarının cenazesini almalarını istediği aktarıldı. Saro Qehremanî'nin daha önce de Doğu Kürdistanlı siyasi partilere yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı ve kefaletle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ayrıca İran'ın kuzeyindeki Mazenderan vilayetindeki Çalus Zindanı'ndan da eylemler sırasında gözaltına alınan 26 yaşındaki Ali Puladi isimli gencin de zindanda işkence ile katledildiği belirtildi.