DSG, Mazlum Abdi'nin SİHA saldırısı sırasında Süleymaniye'de olduğunu doğruladı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanları Mazlum Abdi’nin SİHA saldırısı esnasında Süleymaniye’de olduğunu doğruladı.

DSG, Mazlum Abdi'nin SİHA saldırısı sırasında Süleymaniye'de olduğunu doğruladı

DSG'nin Medya Sorumlusu Ferhad Şami yaptığı açıklamada, dün Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na yönelik SİHA saldırısı esnasında  DSG Genel Komutanı Mazlum Kobaninin(Abdi) Süleymaniye'de olduğunu doğruladı.

Şami, Mazlum Kobani'nin güvenlikli bir şekilde görev yerine döndüğünü belirtti. 

DSG Medya Merkezinden dün yapılan açıklamada saldırı esnasında Mazlum Kobani'nin Süleymaniye'de olduğuna dair çıkan haberler yalanlanmıştı. 

Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan DSG Medya Merkezi Sorumlusu Ferhad Şami şu ifadelere yer verdi:

“DSG Medya Merkezi üst düzey güvenlik sorumluluğu çerçevesinde Başkomutanımız Mazlum Abdi'nin bulunduğu Süleymaniye Havalimanına yönelik Türk saldırısına ilişkin bilgilerin yayınlanmasını, kendisi güvenlikli bir şekilde Kuzey ve Doğu Suriye’ye bölgelerine zarar görmeden ulaşana kadar kasıtlı olarak kısıtladık. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Saldırıya ilişkin detaylı bilgileri daha sonra vereceğiz.”

Ne olmuştu?

Dün, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında bir hava saldırısı düzenlenmiş ve saldırının hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani olduğu belirtilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Mazlum Kobani’nin hedef alındığına yönelik iddiaları yalanlamış ve “Genel komutanımız görevinin başındadır. Bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı güçlere karşı siyasi şantaj amacı taşımaktadır” ifadelerine yer vermişti.

Hava sahası kapatılmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hava sahasının 3 Temmuz'a kadar Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara kapatıldığını açıklamıştı. Açıklamada, bu kararın alınmasına “PKK’nin Süleymaniye’deki faaliyetleri” gerekçe gösterildi.

Süleymaniye’ye günlük 2 uçuşu olan Türk Hava Yolları (THY), 3 Nisan’da Süleymaniye Havalimanı’na olan tüm uçuşlarını askıya aldıklarını duyurmuştu.

ABD’den açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, hedef alınan konvoyda ABD askerlerinin de olduğunu açıkladı.

Mazlum Abdi'den açıklama

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında düzenlenen hava saldırısında hedef alındığı iddia edilen DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani de dün açıklama yapmıştı.