DSG’den Süleymaniye’deki havalimanı saldırısına ilişkin açıklama

DSG, Süleymaniye’deki havalimanına yönelik saldırıda hayatını kaybeden Terörle Mücadele Birimi üyelerinin ailelerine ve KYB’ye başsağlığı diledi.

DSG’den Süleymaniye’deki havalimanı saldırısına ilişkin açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 18 Eylül günü Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanına yönelik SİHA saldırısı nedeniyle Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Terörle Mücadele Birimi’ne taziye mesajı gönderdi.

DSG Genel Komutanlığı adına iletilen mesajda, hayatını kaybeden Peşmergelerin ailelerine ve KYB’ye başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Mesajda, “Halkımız kahramanları ve onları koruyabilecek güçlü askeri ve güvenlik kurumlarıyla her zaman gurur duyacağız. Düşmanların kaderi ise yenilgiden başka bir şey olmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanına 18 Eylül Pazartesi günü insansız hava araçları düzenlenen saldırıda KYB’ye bağlı Terörle Mücadele Birimi üyesi 3 Peşmerge hayatını kaybederken 3'ü de yaralandı.

KYB Başkanı Bafıl Talabani, saldırıyı "Kürdistan Bölgesi ile Irak sınırının bariz ihlali" olarak nitelendirdi. Talabani saldırının, Kürdistan Bölgesi ve özellikle Süleymaniye'de güvenlik ve istikrarı yok etmeyi amaçlayan bir komplonun parçası olduğunu söyledi.

ABD, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Irak ve Kürdistan Bölgesi yetkilileri de Erbet tarım havaalanına düzenlenen saldırıyı kınayarak Irak'ın egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.