Dünya: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 120 Bini Geçti

Dünya: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 120 Bini Geçti

Dünya genelinde Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 120 bini geçti. Vaka sayısı da bugün itibariyle 2 milyonun üzerine çıkmış durumda.

WHO’dan Afrika’ya İlk Corona Virüsü Yardımı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Afrika için ilk tıbbi malzeme yardımı Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya ulaştı. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Programı yetkilileri, yardımın Afrika ülkelerine dağıtılacağını bildirdi.

Malzemeler arasında 1 milyon maske, gözlük, eldiven, giysi ve sağlık çalışanları için diğer koruyucu ekipmanlar yer alıyor. Ayrıca Corona virüsü nedeniyle ciğerleri iflas eden veya nefes darlığı çeken hastalar için hayati önem taşıyan suni solunum cihazları da yardım malzemeleri arasında yer alıyor.

WHO tarafından gönderilen tıbbi malzemeler Djibuti, Sudan, Eritre, Somali ve Tanzanya’ya sevk edilecek. WHO Sözcüsü Elizabeth Byrs’a göre malzemeler bu beş merkezden mümkün olduğunca fazla Afrika ülkesine gönderilecek. Byrs, bu malzemelerin kıta genelinde 30 bin kadar Corona virüsü vakasının tedavi edilmesinde görevli sağlık çalışanlarını korumak için yeterli sayıda olduğunu söyledi.

15:25

WHO Sözcüsü: “Salgının Doruk Noktasını Henüz Görmedik”

Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) yapılan açıklamada Corona virüsü salgınında görülen yeni vakaların Avrupa’nın bazı bölgelerinde yavaşladığı ancak İngiltere ve Türkiye de dahil bazı ülkelerdeyse artmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

WHO Sözcüsü Dr. Margaret Harris, Salı günü Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında, “Dünya genelinde vakaların yüzde 90’ı Avrupa ve ABD’de. Yani, aslında salgının doruk noktasını kesinlikle henüz görmedik” dedi.

Harris, Corona virüsü salgınının çıkış noktası olarak belirlenen Çin’deyse ülkedeki yeni risk faktörünü dışarıdan gelen yeni vakaların oluşturduğunu söyledi.

Harris ayrıca “Önümüzdeki 12 ayda ya da daha uzun süre boyunca bir aşının bulunmasını beklememeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

14:48

Meksika’da Bir Devlet Hastanesinde Hemşirelere 'Maske Takmayın' Mesajı

Reuters haber ajansına göre, Meksika’da Corona virüsü salgınının en sert vurduğu yerlerden olan bir devlet hastanesinde hemşirelere salgının başladığı günlerde yöneticileri tarafından koruyucu maske giymemeleri söylendi. Hemşirelere bu durumun hastalar, diğer hemşireler ve hastane çalışanları arasında paniğe neden olacağı söylendi.

Nisan 2020 - Meksika'da devlet hastanelerinde çalışan hemşireler ve diğer sağlık görevlileri yönetimin uygulamaların protesto etti

Nisan 2020 - Meksika'da devlet hastanelerinde çalışan hemşireler ve diğer sağlık görevlileri yönetimin uygulamaların protesto etti

 

Meksika’nın kuzeyindeki Coahuila eyaletinin Monclova kentindeki IMSS hastanesinde Corona virüsünün Mart sonunda yayılmaya başlamasının ardından iki doktor ve bir yönetici hayatını kaybetti, en az 51 hastane çalışanı salgına yakalandı.

Hastane Meksika’da salgının en çok yayıldığı ilk yerlerden oldu.

130 milyon nüfuslu ülkede kaynakları yetersiz sağlık sisteminin salgınla başetmek için hazırlıklı olmadığı kaygısı hakim.

12:48

Filipinler'de Vaka Sayısı 5 Binin Üzerine Çıktı

Filipinler'de alınan sert önlemler ve karantina koşullarına rağmen ülkedeki vaka sayısı artmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre ülkede vaka sayısı 5 binin üzerine yükseldi ve 5 bin 223'e ulaştı. Ülkede ölü sayısı da 335'e çıktı. Filipinler Devlet Başkanı, daha önce ülkede sokağa çıkma yasağına uymayan ve emniyet güçlerine direnen kişilerle ilgili "vur emri" vermişti.