Efrin’de silahlı gruplar için Kürtlerin arazisinde konut inşa edildi

Suriye İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şexo, Kuveyt Beyaz Eller Derneği’nin, Efrin’in Şehba nahiyesine bağlı Besme köyünde, yeni bir konut kompleksi inşa ettiğini, komleksin yakında kullanıma açılacağını söyledi.

Efrin’de silahlı gruplar için Kürtlerin arazisinde konut inşa edildi

İbrahim Şexo, söz konusu kopleksin, Türkiye’nin güdümündeki silahlı örgütlerin aileleri ile Afrinli olmayan kişilerin bölgeye yerleştirilmesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Kuveyt Beyaz Eller Derneği resmi Facebook sayfasından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Besme köyünde 125 daireden oluşan sekiz yeni bina inşa edildi. Söz konusu daireler 29 Mart’ta ailelere teslim edilecek. 600’ü aşkın ailenin bu evlere yerleşmesi bekleniyor. 6 yeni binanın inşaatı da devam ediyor” ifadelerine ter verdi.

Binaların üzerine kurulduğu arazinin daha önce zeytinlik olduğunu ve zeytin ağaçlarının kesildiğini belirten İbrahim Şexo, “Besme’deki bu konutlar bir tarla üzerine inşa edilmiş. Tarlanın sahibi Zeyad Habip adlı bir vatandaş. Kendisi Şerawa nahiyesine bağlı Şadire köyünden. Arazinin genişliği 10 bin metrekare olarak tahmin ediliyor. Daha önce bu arazide 150 kadar zeytin ağacı vardı fakat silahlı kişiler bu ağaçları kestiler” diye konuştu.

Arazinin sahibi Zeyad Habib tarlasının üzerine konut inşa edilmesine itiraz ettiğinde Feylak el-Şam üyeleri tarafından ölümle tehdit edildi. Yerel kaynakların bildirdiğine göre Feylak el-Şam arazi sahibini, arazisinden vazgeçmeye ve hak iddiasında bulunmamaya zorladı. Zeyad Habib de arazisini bedelsiz olarak Feylak el-Şam’a bırakmak zorunda kaldı. (Kaynak:Rudaw)