Efrin'de silahlı grupların çatışması sonucu halk göç etmeye başladı

Efrin'de silahlı gruplar arasındaki çatışma nedeniyle halk yakınlardaki Şera ve Azez’e göç etmeye başladı.

Efrin'de silahlı grupların çatışması sonucu halk göç etmeye başladı

Özerk Yönetim kaynaklarının bildirdiğine göre, 13 Ekim akşamı Türkiye'nin desteklediği silahlı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Kefircen köyüne çok sayıda top mermisi ve roket düştü. Ateş altıbda kalan yore halkı da Şera ve Azez ilçelerine göç etmeye başladı.

Aynı kaynaklara göre Cinderes, Mabata, Bilbil, Rajo, Şiye, Efrin ve Azez arasındaki yollar da silahlı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle trafiğe kapandı.

Öte yandan edinilen son bilgilere göre, Efrin’de silahlı gruplar arasındaki çatışmalar da büyük ölçüde devam ediyor. El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam güçleri dün Efrin merkeze girerek kenti kontrol altına almıştı.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları ile Hamza Tümeni (Hamzat) ve Sultan Süleyman Şah (Emşat) grupları arasında Halep’in kuzeyindeki El Bab ilçesinde önceki gün başlayan çatışmalar, Rojava’nın  Efrin kenti kırsalına sıçramıştı.

Çatışmalara, Hamzat ve Emşat gruplarına destek amacıyla katılan HTŞ, silahlı birliklerini Efrin kırsalına göndermiş ve çatışmalar şiddetlenmişti.

Efrin’in Şerawa ilçesi, Cinderes kasabasının Bablit ve Tihe köyleri ile Mabata kasabasına yayılan çatışmaların ardından HTŞ dün sabah Efrin şehir merkezine yönelmişti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cebhe el-Şam ve Ceyş el-İslam grupları Efrin kent merkezinden Rajo ilçesine doğru çekilerek kontrolü HTŞ üyelerine bıraktı.