Efrin'de Türkiye destekli gruplar ile HTŞ arasında çatışma

Efrin’de El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), Türkiye destekli gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor. HTŞ’nin Kurzele köyünü kontrol ettiği ve Efrin kent merkezine yaklaştığı bildirildi.

Efrin'de Türkiye destekli gruplar ile HTŞ arasında çatışma

Rûdaw yer alan habere göre, Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Kurzela köyüne doğru ilerleyen HTŞ grubu ile Cebhe el-Şam arasında çatışma yaşandı. Çatışmaların devam ettiği köy HTŞ’nin kontrolüne geçti

Dün Bab’da Türkiye destekli silahlı gruplar arasında başlayan çatışmalar Efrin’e sıçradı. Kentin bir çok yerinde Türkiye destekli gruplar arasında çatışmalar başladı.  HTŞ’nin Efrin’e doğru harekete geçmesi Türkiye destekli gruplar arası başlayan çatışmalar ardından gerçekleşti.

Yerel kaynaklara göre; dün öğleden sonra Şerawa ilçesi, Cinderes’in Bablit ve Tihe köylerinde Türkiye destekli gruplar kendi arasında çatışmaya başladı.

Cebhe el-Şam ve Emşat grubu arasındaki çatışmalar bugün Mabata ilçesine yayıldı.

Edinilen bilgilere göre Bab'da dün Hamza Tugayı ile Cebhe el-Şam arasındaki çatışmalar bugün Efrin'de devam etti. Çatışmalarda Hamza Tugayı grubundan 2 kişi öldürüldü.

Çatışmalarda grupların karşılıklı ağır silahlar kullanıdığı ve sivillerin çatışmalardan zarar gördüğü bildirildi.

Bazı kaynaklar yaşanan çatışmalarda Efrin’de 3 kadının yaşamını yitirdiğini aktardı. Bugün Hamza Tugayı ile Üçüncü Tabur arasında Bab’da yaşanan çatışmalarda 1 sivil yaşamını yitirdi. Bab'da dün yaşanan çatışmalarda arada kalan biri hamile bir kadın 2 sivilin daha yaşamını yitirmesiyle iki günlük çatışmada 7 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.