Ekrem İmamoğlu’dan ‘DEM Parti’ yorumu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti'yle işbirliği kapılarının açık olup olmadığı sorusuna, "Siyasi partilerin hiçbirisiyle ilgili tek bir cümlem olmadı, olmaz" cevabını verdi

Ekrem İmamoğlu’dan ‘DEM Parti’ yorumu

İmamoğlu İstanbul'un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı Etkinliği'ne katıldı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılamayacağına dair bir soruya cevap veren İmamoğlu, "Kurumsal ittifaka rağmen ben İstanbul İttifakı çağrısı yapmıştım. İyi ki yapmışım. Çünkü gerçek olan, kalıcı olan bu anlamdaki toplumsal ittifakı kurabilmektir" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu bazen hizmet için kurulur, bazen demokrasi için kurulur, bazen adalet için kurulur, bazen çocuklar için kurulur, bazen kent uzlaşması için kurulur... Biz şu anda İstanbul'un daha güçlü bir şekilde korunması, Kanal İstanbul gibi İstanbul'u tehdit eden unsurların gelmemesi gibi büyük bir İstanbul dayanışmasının devam etmesi için çağrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da aday çıkarma kararı alan DEM Parti'yle hala işbirliği kapılarının açık olup olmadığı sorulan İmamoğlu, "Siyasi partilerin hiçbirisiyle ilgili tek bir cümlem olmadı, olmaz" diye konuştu.