Elon Musk: X (Twitter) yakında tamamen ücretli olacak

X platformu eski adıyla Twitter’ın ücretli olacağı bildirildi.

Elon Musk: X (Twitter) yakında tamamen ücretli olacak

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, platform üzerinde yaptığı değişikliklere bir yenisi eklemeye hazırlanıyor.

Musk'ın sahte hesaplara karşı koymanın tek yolunun ödeme sistemi olduğunu söylediği ve X için "Sistemin kullanımı için küçük bir aylık ödeme almaya geçiyoruz" dediği belirtildi.

Twitter'ı aldığı günden bu yana platform üzerinde pek çok değişiklik yapan Elon Musk, son olarak uygulamanın adını değiştirerek 'X' yapmıştı. Musk'ın çok konuşulan bu hamlesine yeni bir şey daha eklenmek üzere.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede Musk, sahte hesaplara karşı koymanın tek yolunun ödeme sistemi olduğunu söyledi.

Tesla ve SpaceX patronu, "Sistemin kullanımı için küçük bir aylık ödeme almaya geçiyoruz" dedi.

Ancak şirket konuyla ilgili ayrıntı taleplerine yanıt vermedi.

Uzmanlar, Musk'ın düşüncesizce bir açıklama mı yaptığının, yoksa net bir politikayı mı işaret ettiğinin belli olmadığını; tamamen ücretli abonelik halinde X'in kullanıcı sayısının ve reklam gelirlerinin hızla azalabileceğini söylüyor.

Tesla ve Space X şirketlerinin de sahibi olan Musk, Twitter'ı geçen yıl 44 milyar dolara satın almış ve bir süre önce platformun adını X olarak değiştirmişti.