ENKS, ABD heyetiyle görüştü

ENKS, ABD heyetiyle görüştü

ENKS Başkanlığı, Rojava’nın Kamışlo kentinde ABD’nin Uluslararası Koalisyon’daki danışmanı William Robak ve yardımcısı Emily Brandt’le göçzedelerin durumunu görüştü.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) bir heyetin, William Robak ve yardımcısı Emily Brandt ile Rovajalı göçzedelerin yaşadıkları sorunları ve dönüşlerini görüştü.

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Amerikalı yetkililerle yaptıkları görüşmede, ENKS’nin geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret ve Kürtler arası siyasi birliğin ele alındığını söyledi.

İsmail, görüşmede ayrıca William Robak’ın Rojava’nın Afrin, Girê Spî ve Serêkaniyê bölgelerinden göç etmek zorunda kalan Kürtlerin geri dönmelerinin önemli olduğunu belirttiğini kaydetti.

ENKS’li İsmail, Robak’ın ABD’nin Kürtlerin siyasi birliğinin yanı sıra, Kürtler dahil tüm Suriyelilerin haklarını garanti altına alan yeni bir anayasanın hazırlanmasını desteklediğini söyledi.

William Robak’ın ABD ile ENKS arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptığı da belirtildi.

ENKS’den Muhammed İsmail, Fesla Yusuf, Süleyman Oso, Nimet Davud ve Faysal Yusuf'tan oluşun heyet William Robak ve Emily Brandt’le görüşmüştü.

Öte yandan Robak, ocak ayında yine ENKS ile yaptığı görüşmede, Rojavalı mültecilerin geri dönmeleri için ENKS ile Suriye muhalefeti arasında imzalanan anlaşmayı desteklediklerini açıklamıştı.