Erbil: Bağdat'ın maaş meselesini temelden çözmesini bekliyoruz

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Irak hükümetinin memur ve çalışanların maaşları ile ilgili sorunu 2024 yılında çözmesini beklediklerini açıkladı. Hükümet ayrıca çalışanların mali haklarını siyasi çekişmelere karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Erbil: Bağdat'ın maaş meselesini temelden çözmesini bekliyoruz

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.  

Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, toplantıda federal genel bütçe kanunundaki değişiklik ve petrol ve doğalgaz yasasına ilişkin gelişmeler ilgili bakanlar tarafından aktarıldı.

Kürdistan Bölgesi'nin mali haklarının ödenmesi amacıyla parlamentoya gönderilecek olan federal bütçe yasasında değişiklik yapılmasına yönelik yasa taslağı üzerinde çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Irak hükümetinden 2024 yılında Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaşları ile ilgili sorunu çözmesi ve çalışanların mali haklarının siyasi çekişmelere alet edilmemesi gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, bütçe payının gönderilememesi nedeniyle çalışanların 3 aylık maaşlarını alamadıkları hatırlatıldı.

Bakanlar Kurulu, maaşların Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmesi konusunun federal hükümetin sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

Toplantıda Planlama Bakanı Dara Reşid, Kürdistan Bölgesi’nde yabancı işçilerin çalışma esaslarına ilişkin yönetmelik taslağını Kurula sundu.

Taslak metin, yabancı işçilerin çalışma izinleri, vizeler ve oturma izinlerinin düzenlenmesini, yabancı işçilerin yasa dışı girişlerinin engellenmesini ve Kürdistan Bölgesi'ndeki gençlere daha fazla iş olanağı yaratılarak şirket sahiplerinin yerel işçi ve çalışanlara daha fazla yönelmesini kapsıyor.