Olaylı Bursaspor maçı sonrası Diyarbekirspor Başkanı’ndan ilk açıklama!

Olaylı maça ilişkin Rûdaw’a açıklama yapan Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, “Bizden kaynaklı birsey yok” dedi.

Olaylı Bursaspor maçı sonrası Diyarbekirspor Başkanı’ndan ilk açıklama!

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor ile Diyarbekirspor arasında oynanan 18. hafta mücadelesinde futbolcular arasında arbede yaşandı.

Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda Diyarbekirspor'un 25. dakikada Yasin Dülger ve 82. dakikada Bünyamin Yürür'ün attığı gollerle 2-0 önde olduğu karşılaşmanın 89. dakikasında, oyuncular arasındaki ikili mücadele sonrası olaylar çıktı.

Yaşanan arbede sonrasında hakem Burak Taşkınsoy, Bursasporlu Çağatay Yılmaz'a ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

Gerilimin iyice büyümesi sonrası taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı. Kavgaya ilişkin görüntülerde Diyarbekirspor oyuncularına küfür edildiği görüldü.

Hakem yaşanan olaylar nedeniyle saha içinde her iki takımdan toplam 6 futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Arbede sırasında Diyarbekirspor oyuncularından bazıları soyunma odasına doğru yöneldi.

Karşılaşmanın ardından Diyarbekirsporlu teknik heyet ve futbolcuları, polisin oluşturduğu güvenlik çemberinden geçerek soyunma odasına gitti.

Bursaspor’dan Çağatay Yılmaz ile Bilal Güney, Diyarbekirspor’dan ise Bünyamin Yürür, Cem Çelik ve Serhat Çalışan kırmızı kart gördü.

Diyarbekirspor Başkanı’ndan maça ilişkin açıklama

Olaylı maça ilişkin Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Futbolda olmamasI gereken şeylerin yaşandığını söyleyen Genç, “Bizden kaynaklı birsey yok” dedi.

Genç, “Bir futbolcuları İstiklal Marşı’nı okumadı” şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Günay’ın kendilerini iyi karşıladığını kaydeden Genç, “Ne olduysa 70’nci dakikadan sonra oldu. Dilerim son olur böyle olaylar” ifadelerini kullandı.

“Gol attıktan sonra Bursa tribünlerine doğru sevinç gösterisi yapan Diyarbekirspor oyuncusuna soyunma odasında bir müdahale oldu mu” sorusuna ise Genç, “Sözlü ya da fiziki öyle bir şey olmadı” yanıtını verdi.

“Futbolcularının gol sevincinin tahrik edici olduğu” iddialarını kabul etmeyen Genç “Futbolcu gol attığında sevinir, bu; bu olaylara gerekçe olamaz” dedi.