Erdoğan oyunu kullandı: 'Herhangi sıkıntı yaşanmadan süreç devam ediyor'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

Erdoğan oyunu kullandı: 'Herhangi sıkıntı yaşanmadan süreç devam ediyor'

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak saat 11.40'ta Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

Okul bahçesini dolduran vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı.

Emine Erdoğan ile "3279" numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önünde sıraya girdi. Sandık görevlileriyle tokalaşan Erdoğan ile Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Erdoğan ve eşi, kabine geçerek oylarını kullandı, oy zarfını sandığa attıktan sonra mührü teslim ederek imzalarını attı.

Erdoğan'ın oy kullandığı "3279" numaralı sandıkta 380 seçmen vatandaşlık görevini yerine getirecek.

Erdoğan oy kullanma sonrası açıklama yaptı

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

"Oyumuzu kullandıktan sonra tabii söylenecek en önemli şey, Türk demokrasisi için inşallah bugün sabah itibariyle takipteyim, İçişleri Bakanımdan da aldığım bilgilere göre olaysız, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan şu ana kadar süreç devam ediyor.

En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde vatandaşlarımız büyük bir aşkla oylarını kullanıyorlar. Oralarda da herhangi bir sıkıntı yok.

Temennim odur ki akşam sayımlardan sonra ülkemiz için, Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği rabbimden niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin hiç endişeye kapılmadan akşam saat 17.00'ye kadar oyunu kullanmaları, Türk demokrasisinin gücünü göstermesi açısında çok önemli."