Erdoğan: Putin'e 'Sizin Suriye'de ne işiniz var?' dedim

Erdoğan: Putin'e 'Sizin Suriye'de ne işiniz var?' dedim

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’ye Esed’in çağrısı üzerine gitmedik. Suriye halkının çağrısı üzerine gittik” dedi. Erdoğan, Putin’e de “Sizin Suriye’de ne işiniz var?” diye sorduğunu belirtti.

İstanbul Dolmabahçe'de AAK Parti milletvekilleri bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 askerin öldürüldüğü İdblib'deki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, konuşmasında, "Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera veya sınırlarını genişletme çabası değildir" ifadelerini kullanarak, "Ülkemizin Suriye'de yürüttüğü mücadelenin anlamını hala kavramayanların bulunduğunu üzüntüyle görüyoruz" dedi.

"Yaklaşık 4 milyon insan rejimin kanlı saldırıları sebebiyle sınırlarımıza doğru harekete geçmiştir. 1,5 milyonu şu anda sınırımızdadır” diyen Erdoğan, "3,7 milyon Suriyeliyi ülkemizde barındırıyoruz. Yeni bir göç dalgasını kaldırabilecek durumda değiliz" dedi.

Erdoğan, "İdlib ülkemizi köşeye sıkıştırmak ve diğer kazanımlarımızı elimizden almak için kurgulanan, kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi" ifadelerini kullandı.

"Güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Suriye) Bizim ne petrol ne orada toprak derdimiz var, bir güvenli bölgeyle sınırlarımızı teminat altına almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Biz oraya Esed'in davetlisi olarak gitmedik." diyen Erdoğan, "Biz oraya Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı "tamam bu iş bitti" demeden bizim oradan çıkma niyetimiz de yok" ifadelerini kullandı.